Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Могат ли да се пуснат обикновени лампи директно към DCC?

(1/6) > >>

760mm:
Здравейте,

Адриан продава приятни лампи на Пико в НО на 12 волта. Интересувам се, ако ги пусна директно към напрежението от DCC ще светят ли постоянно; или трябва да се използва някакъв декодер/схема?

Der Hetzer:
Преди време гледах в ebay едни специални декодери точно за такива лампи на цена от 48,95 евро (при официална цена на производителя от 54,99 евро), дето стават по 1 брой декодер за един брой лампа, готиното беше че освен дигитално, имаха и функция да мигат в ритъма на музиката която се слуша в помещението, така че по добре си купи ЦК ключе за 2,50 лева и 3 метра жица за да ти е мирна главица  :yes:

760mm:
Е, дори да имах на момента нямаше да извадя 50 евро за една лампа ;) Но все пак знам, че може да се контролира и по-голяма верига лампи, вързани на един декодер; а същия може дори да контролира и повече - поне 2 или 4 вериги с няколко функционални бутона; което би излязло доста по-смислено. А това с мигането в ритъма на звъка в стаята е съвсем безмислено ;)

Но тук въпроса е следния :

-Имам дигитално управление + бустер
-Карам само 1 лок за сега, в бъдеще може би до 2
-На този етап нямам макет, а подредени свободно линии с презумция за разместване на моменти

Та,

-Мога ли да им лепна 5 лампи директно към линиите при положение, че нямам декодер за тях - и да се пускат и спират с пускане на цялото захранване; т.е. по цял ден да си седят пуснати за окраса и вечер да ги спирам, като спра цялата линия за лека нощ? :)

Der Hetzer:

--- Цитат на: 760mm link=topic=2188.msg35358#msg35358 date=1265503854 ---
Та,

-Мога ли да им лепна 5 лампи директно към линиите при положение, че нямам декодер за тях - и да се пускат и спират с пускане на цялото захранване; т.е. по цял ден да си седят пуснати за окраса и вечер да ги спирам, като спра цялата линия за лека нощ? :)

--- Край на цитат ---

През деня грее слънце, точно обратното, трябва да ги гасиш за добро утро  :yes:

760mm:
Силно се надявах някой, който е навътре да каже така и така; ама уви :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия