Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Почистване токоснематели BR290 на Роко - как?

(1/2) > >>

760mm:
Хайде, поне този път не се заяждайте!

Локомотивчето ми, стояло доста дълго време под леглото преди да се сетя, че имаше такова хоби, е събрало доста прах! Всъщност от начало работеше, но започва да отказва и прекъсва - като го бутам (клатя (!) наляво-надясно тръгва). Вижда се, че има прах в токоснемащата уредба, но нямам идея как се отваря! Има един винт отдолу - нищо не пада, като го махна и това е. Купено е в сет; без книжка и съм в почуда как да стигна до почистване на "талигите" където са токоснемателите.

Ще подивея! Трябва да върви :)

piko1:
сега ще ти снимам упътването на моя и ще ти го пусна да го видиш  ;D

760mm:
Благодаря! Ей-и, един човек да даде нормален отговор! Моя се отваря явно по някакъв друг мистичен начин; но така и така ще е от полза. Намерих и тази онлайн книга http://books.google.bg/books?id=rnO8g-_AgOUC&pg=PA27&lpg=PA27&dq=repairing+ho+locomotive&source=bl&ots=Ycq0SskwjE&sig=7dx4D4UOvKXWhpT2pkuFCPRofVo&hl=bg&ei=4YNvS5jSEaiqmwOsxLT9BA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=7&ved=0CCQQ6AEwBg#v=onepage&q=repairing%20ho%20locomotive&f=false, която казва много интересни неща, но все пак пусни го, защото книгата не ме доведе то решение :)

pach:
В линка дето си дал се съдържат още 44 книги - все някъде ще пише и отговорите на твойте въпроси.
Лично аз почвам да ги чета една по една , за да намеря това което до сега съм пропуснал.
Благодаря за линка!
 :hi: :hi: :hi:

760mm:
Да, интересно е, че толкова материал е сканиран. Дали следва да се пусне линка другате? Ще го сложа в "помощ при макетирането", дано не ме изядат. Пач  :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия