"Разкажете за онова време" е тема в която да споделим спомените си за "Млад техник" и другите магазини за влакчета.Прочетох няколко изказвания по тази тема,а за мен тя е безкрайно интересна и носталгична.Като се събираме на сбирки и я зачекнем,винаги слушам с интерес

.Най-атрактивни разкази съм слушал от Васята,Ясен и др знайни и незнайни стари,износени и амортизирани хобисти

.В София си спомням че съм пазарувал от "Млад техник","Дет Маг","ЦУМ"не съм сигурен за магазин "София",голямият магазин в кв"Люлин" и повече не се сещам.Тъй като съм бил дете без собствени доходи,пазарувах скромно но от сърце

.Всичко което получавах от накъде го влагах там.Чак когато влязъх в техникума и получавах стипендия-60лв месечно,се почуствах хобист.След като вземех парите,последователно обикалях магазините и пазарувах.Интересно ,още помня когато си купих шкодата е499.Тогава нямах пари,просто обикалях с колелото,видах я в мл тех,беше след обяд някъде час до затваряне,газ с колелото до "Красно село",където живеех 15 минути молби към майка ми за 30лв заем до стипендия и газ обратно.Очаквайте продължение

.В последният момент,преди да затворят си го купих,какво блаженство бе

.Тогава не знаех че това е ХОБИ,и се чудех,защо толкова бързо се разпродават нещата за влакчетата.Много пъти видя нещо и отивам на другият ден да го купя :o :o :o

>

>

>

няма.Имам още спомени,как си купих първият трансформатор,първата 118ка,как я настъпи баба ми >

,купих си втора(помните ли онази блаженна миризма на нова машина),помня когато си купих120ка(много красив лок)и
т.н.Ще ви споделя още нещо интересно... чакате ли?Веднъж се връщам от бригада с 112лв в джоба,от гарата през мл.тех,нищо не си харесах,обаче в дет маг синя130ка с 5 пътника,бях ги виждал само на картинка,85лв к-кта,като се прибрах що мрънкяне слушах...мани.После си купих и червена.Това бе до казармата 90г.После чак 97 отново започнах та да се стигне до
http://www.bgphoto.net/Albums.aspx?UserId=27802