Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
Първият в БГ модел на серия 86 (ЕА3000)
Dimitar Baev:
така, по отношение на НО феновете и аз май нататък ще се снабдя с нещо, щот ТТ-то е ограничено. За тези които се питат (ако има такива) какво е това на картинката, нека се похваля - първият в БГ модел на серия 86 (ЕА3000). Като новак ще се опитам да ви предам точните му ТТ данни (тактико-технически, не ттбанен):
1. Мащаб НО 1:87
2. Епоха V
3. Разстояние между буферите - 222 мм
4. Избор на начин на захранване - възможност за ток от пантографа и релсите
5. Избор на светлини- основни светлини/челна светлина
6. Прав ток
7. Куплунг за NEM 652 декодер
8. Късо куплиране НЕМ 362
Голям зор беше докато дойдат, но разгеле са тук. Лимитирана серия за БУЛМАРКЕТ - 50 бр. стендови (без двигател) и 20 бр. с двигател.
Оригиналната (немска) окраска е сменена с новото лого и номер на БМДМ. Дизайнерът е Петър Кулев, луд фен на локомотивите, ама от толкова проекти и дизайнерство вече не иска да чуе за тях.
Ако някой русенец с НО иска да ми пише с координати и веднага можем да тестваме една бройка на нечий макет. Иначе ми се иска да се видим на срещите в Сф и да обменим мисли.
По-долу прилагам снимки за да се уверите в детайлността и изработката.
Dimitar Baev:
нещо със снимките не се получава, дава че някаква папка е пълна. ХЕЛП!!!
mill:
Хелпа адаш е тук http://tinypic.com .Пише upload more /зелен бутон/ кликваш в/у него -->file /кликваш в/у browse/ и избираш снимка от комютъра си.След това в прозореца Resize: я оразмеряваш и натискаш пак upload now . След това малко wait/изчакваш/ и в прозореца Direct Link for Layouts ти е линка за снимката .Можеш да copy-paste самия линк или като пишеш съобщение /отговор/в тема -кликваш на второто иконка /над емотиконите/ .Като сложиш курсура в/у него ти изписва "вмъкни изображение" .Кликваш и между скобите paste линка от прозореца Direct Link for Layouts . :hi: Дано не ти се стори много сложно :)
pach:
ТТ-четата тепърва набира сили.
В странство има мноооого модули в ТТ.
Най-много са в Чехия и Полша.
В чехия има клуб с над 3300 члена в ТТ.
Мащаба се развива най-вече в Германия, Чехия и Полша.
Още но в по слаба степен има в Русия, Унгария и...БГ :blush2:
Тоест ако искаш да намериш всичко в ТТ - чети сайтове от съответните страни.
Чехи и поляци си правят ежегодни (че и два пъти в годината) срещи на моделистите си и техните модули.Впрочем от две години и в двете страни пътуват малка група ентусиасти - руснаци с техните десетина модула и са много добре приети.
Една от най-големите зали пълни с модули съм виждал именно в Чехия.
Мащаба не е чак толкова малко развит, а от 1-2 години набира сили и в най-скоро време , от другите мащаби ще ни завиждат (без майтап).
Тук на наша територия за сега ще правим само "диорама" в ТТ - в моя клуб, вече се обмислая въпроса, но не е приоритетен.
Похвално е българската машина и лимитираната серия (дори от стендовите може и аз да си взема - ако има де..).
Разкажи повече за нея и дизайнера Петър Кулев.(аз не го познавам)
Давайте все така и ...Ами успех в хобито!
Надявам се в скоро време да се запознаем ,като дойдеш за някой "открит ден" в клуба, пък може и член да ни станеш ако искаш.
Поздрави!
Vlado:
--- Цитат на: Dimitar Baev link=topic=2186.msg35547#msg35547 date=1265663987 ---така, по отношение на НО феновете и аз май нататък ще се снабдя с нещо, щот ТТ-то е ограничено. За тези които се питат (ако има такива) какво е това на картинката, нека се похваля - първият в БГ модел на серия 86 (ЕА3000). Като новак ще се опитам да ви предам точните му ТТ данни (тактико-технически, не ттбанен):
1. Мащаб НО 1:87
2. Епоха V
3. Разстояние между буферите - 222 мм
4. Избор на начин на захранване - възможност за ток от пантографа и релсите
5. Избор на светлини- основни светлини/челна светлина
6. Прав ток
7. Куплунг за NEM 652 декодер
8. Късо куплиране НЕМ 362
Голям зор беше докато дойдат, но разгеле са тук. Лимитирана серия за БУЛМАРКЕТ - 50 бр. стендови (без двигател) и 20 бр. с двигател.
Оригиналната (немска) окраска е сменена с новото лого и номер на БМДМ. Дизайнерът е Петър Кулев, луд фен на локомотивите, ама от толкова проекти и дизайнерство вече не иска да чуе за тях.
Ако някой русенец с НО иска да ми пише с координати и веднага можем да тестваме една бройка на нечий макет. Иначе ми се иска да се видим на срещите в Сф и да обменим мисли.
По-долу прилагам снимки за да се уверите в детайлността и изработката.
--- Край на цитат ---
Митко, това ще се продава ли?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия