Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Задвижване на БГ модел серия 86 (ЕА3000)
760mm:
В Изток, точно пред нас има един магазин за електроника и май съм мяркал една "Стена" със колелца; кажи какво е, ще питам дали нямат там.
toniemi:
--- Цитат на: 760mm link=topic=2251.msg36389#msg36389 date=1266584768 ---В Изток, точно пред нас има един магазин за електроника и май съм мяркал една "Стена" със колелца; кажи какво е, ще питам дали нямат там.
--- Край на цитат ---
Зъбно колелце с 11зъба,да съвпада модула със зъбните колелца на който и да е локомотив от старото Пико.Може колелото да е двойно с различни диаметри,аз ще си отрежа това което ми трябва.
760mm:
Аз, обаче, нямам у нас купчини с разглобени стари пиковски машини :))) Можеш ли да ми кажеш колко мм е диаметъра?
toniemi:
--- Цитат на: 760mm link=topic=2251.msg36393#msg36393 date=1266585949 ---Аз, обаче, нямам у нас купчини с разглобени стари пиковски машини :))) Можеш ли да ми кажеш колко мм е диаметъра?
--- Край на цитат ---
11,5мм.там някъде ;D
toniemi:
Вече си го задвижих.Въпреки че към едната талига,предавката е импровизирана,лока върви нелошо.Поради липса на карданче и накрайници към нея,както и че не съм закрепил моторчето неподвижно към корпуса,сега е малко шумен.Като се сдобия с още части-зъбни колелца с 11зъба,карданче и накрайници,очаквам шумът да спадне до едва доловимо жужене ;D
Важното е че с малко усилия и малко импровизация ,лока стана аналогов.Моторчето е 12волтово,не знам от къде ми е изпаднало ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия