Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Помощ за аматьор

<< < (3/6) > >>

Delirium:
Здравей Kro :hi:
Хората тук ще ти помогнат да подкараш влакчето. Не се тревожи. Както е казал класика: Хубав форум- хубави хора.
Ти имаш да стягаш мотора и да подготвяш поредното пътешествие, че дълъг и интересен път те чака :)...стан,...стан...стан....стан... ;D
Аз повече от месец чета тук и намерих отговорите на въпроси, които изобщо не съм се сетил да задам.
Ти само ела до Бургас и ще врътнем няколко кръгчета на моето влакче, после и на другите превозни и плавателни средства ;D
Поздрави
Delirium a.k.a. Tramp.

pach:
За смазване , ако не ползваш оригинално масло от фирма - производител на влакчета, употребявай силиконава грес (бяла) която слагат във ДВД-та и видеокасетофони.
В конрад продават на спринцовка - 5 куб.см - 2,00 лв. :yes:
Всякакво масло или грес ако е в повече , след кратка работа, потича (изхвърля) и започва да ти цапа освен релсите и всичко останало (токоснемателите в локомотива).
Трафа вдига защита , защото благодарение на замърсяването (особено при комбинацията масло/влакна от килима) се влошава рязко и гадно токоснемането. Ако нямаш защита на трафа и той е достатъчно мощен, има вероятност да почне да хвърля искри - това още повече влошава всичко и има голяма възможност за тежки поражения по релси и движение. Има случай на стопяване и т.н.
Внимавай с чистотата!

IKAR:
И аз да допълня, че хубаво си започнал с Мерклин заради детенце. Тъй като моделите са метални, респективно здрави, това намалява рискът от счупване. Но, въпреки 150-годишните традиции на тази фирма, нейните модели не са особено подходящи за такива като нас поради практическата липса на детайлност. А именно детайлите са това, което отличават моделите от детските играчки. Тъй че съветът ми е по-нататък да видиш какво предлагат и другите фирми, особено Роко, Флайшман, Брава донякъде, Бемо и др.

kro:
@fyut Точно това бях направил - Обърнах я и промених трасето, но заради диаметъра на втората окръжност
отваря с около 1мм / в неделя ми пристига правилната стрелка :)/

@Delirium Особено ми е приятно да те заваря тук :yes: Присъствието ти е гаранция за качеството на форума за мен.
Продължавам да чета тук, също като теб и да се удивлявам на бездната в знанията си по макетиране ...
Впрочем нося ти материали на хартия, които вярвам ще захранят лоудостта ти :)
Приемам поканата за Бургас, въпреки че с теб е по-вероятно да се срещнем в Кейп Таун, отколкото по
южното черноморие ...

@pach Точно това се оказа проблема - лошо токоснемане.
Разглобих локомотива RAILLION 36600 E-Lok BR 185.2 почистих със спирт основно всичко омазано, почистих още веднъж и релсите,
купих си и силионова грес (бяла) от Конрад :) и с върха на игла смазах.
Локомотива върви повече от добре, повиши и максималната скорост. Така и не разбрах , къде точно е защитата, която го опази,
но се надявам тя да не сработва повече ...

@IKAR Нямам категорична позиция по въпроса защо Мерклин ... може би защото щанда им на панаира
заема половината зала ... В момента съм много разколебан и заради факта, че не бих могъл да пусна по моето трасе новият български локомотив
на Булмаркет ...Ще го мисля.

fyut:
Здравей,
Отварянето по трасето с посочената от теб разлика, не би трябвало да е причина за възникване на "късо".  :hi: Просто ще влияе върху скоростта на локомотива и то ако има денивилация по трасето. Изказавнето ми на база лични наблюдения. Ако не съм прав, с радост ще се съобразя с отправени забележки от по - опитните от мен моделисти.  :thank_you:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия