Нещо не те разбирам, SACD е все пак освен носител и базиран на някакъв файлов формат (да речем прост Mpeg4 DST). Форматът ти позволява 2822.4 kHz рейт. Или ти имаш предвид някъв купешки плеар сравнен с някъв dac ли?
Виш сега

Първата част на спора е може би аналогов или дигитален запис (което за мен е леко безсмислен)!? Все пак каквото го слушаш все някак някъде трябва да е записано. Та от там идва първия проблем, какво слушам и как и за какво е записвано. За момента за Кино реално се записва най-сериозно като напън за качество (поне масово, а не някакви Маниаци на собственна нога ако има нещо по сериозно). Та рейтът е горе долу около това RME и над неговите 8 канала 24/32бит с 192kHz, като минимум. Но преди пост продукция стигат и до 1024 kHz макар и рядко.
Аз лично не различавам качествен широколентов с писти на ampex(да речем) и RME след аналогово преобразуване дори на осцилоскоп със кеш-сегменти от 1-2 мин. за анализ. Като разбира се дигиталния е по "контрастен" и липсват някои красоти на магнитиния запис (някой от които по-скоро дефекти). Мисля до тук си съгласен!? предполагам...
А за възпроизвеждането, казвам че това което ми дава THX дори комерсиална система, (която не е много евтина) то тя ми дава достатъчно. Бит рейта не е нищо определящо, че да се хващам за него. Но ще ти дам един пример, SGI Onix 2 имаше едни Infinit reality системи за 3d към които имаше и аудио синхро и процесинг за до 512 канала (реални 256) мисля за greenvalley модул, маса, стена, контролна маса и I/O. DDAC/AInput-тът беше от 4 щайги с размер за RACK .. 6U всеки за по само 2 канала стерео(точно цифрово управлявани SMD лампи). SilliconGraphics правеха суперкомпютинг не само с рендеринга но и с аудио рендеринга и то харчеха ресурс (след дигитализирането, което беще извън CPUсмятането) с от 16 до 32 МИПС-а.. което си е бая натоварване и процессорна мощ и то не в реално време а само в preview. Иначе си човъркаш преди тва EDL само на някой powerMac.. (а това е преди 8-9г. ). А това определено не беше много сериозна Аудио система, просто за пост продукция за 2x/4xHDMI/RED/SONY за кино...
Мисълта ми е, че макар цената да не e определяща, тези нещица за които говоря са по милион и нещо, и са просто за безлентов ремастеринг на доста сериозен звук, верно не за ХАЙфисти ама за качествени що годе скъпи зали за ценители (поне Хайенд за някой киносалони в US и UK се напъват сигурно хората)..
A пък в разговора съм се хванал за THX, не щото е някакъв конкретен "много важен" audio composing или preprocessing метод,(щото има и за по 1000 лева некви сапунерки аудио процесори дето пак ги пишат THX), а защото поне за сега това са най-сериозните аудио за Комерсиално ползване като хардуер (ако са за кино зали).
Не искам да споря, както казах не съм хайфист

но като кажа Лампа която е с цифрово управление и е за hack на Наим за нещо си, не означава непременно, че е ултра несериозно и съм го казал да те шашна

Едва ли ще мога или ще се фукам точно пък на тебе, виждам че си сериозен и маняк в това си занимание и от снимките че да ми доказваш нещо.. А инак пипал съм доста сериозни и скъпи системи не само за аудио но и за продукция по принцип. Някои никога няма и да влезнат в БГ.. и не са за "Цивилно" ползване. Но това няма да ме направи по- разбиращ от самия звук, както казах недочувам и съм си увредил част от средните и най-високите, и е безнадежно да стана и ценител някога..
Това което казах .. просто е, че се зарадвах, че видях ламБи и някакви грамадни резонаторни кутии от светло дръвце и тн .. и така.. И си спомних, че по едно време се рових в една лампа и тн ..

.. нито ще те стигна нито са ми такива дори интересите.. но не може да не се впечатля все пак малко

а и ти недей веднага да ме вкарваш в правия път .. може просто да сме на различни страни и посоки на движение и да няма как ..

ето виж колко изписах

просто спора ни е безсмислен и нещо като PC или MAC, WIN или Linux, BMW/MErcedes ИЛИ UK коли.. и тн..
дай да не пишем повече на такива теми, нито разбирам от акустика, а пък бих спорил за файлови формати, стриим контейнери и преобразуватели цяла седмица..