Главен форум | Main forum > Фремо | Fremo
Общи въпроси за Фремо модулите
pach:
Този линк го пускам за тези които все още се колябаят дали да направят някой друг модул , че да влезнат в основите на нов български клуб!!! ;)
http://www.szvk.fw.hu/
А за останалите колеги от форума , препоръчвам да разгледат всичките снимки - човек винаги има какво да научи ,Подхода на колегите от там си е направо страхотно сериозен , личи си , че хората имат желание за моделизъм !!!
;D
(хм, интересно че при мен се отваря от фаворити ,с директен лин , а от тук дава по предна страница .)
Значи за да видите темата с модулите , изберете от горният линк ,първата точка горе в ляво "lehetõségük " а след това , третата снимка със заглавие "A decsi állomás
(Klubunk elsõ asztalának története és képei)"
и от тук можете вече да разглеждате - а със стрелкато отдолу ще минете и на втората част! ;)
EMPEROR:
Последно както се разбрахме ще са 15 пинови конектори...
Пиновете както следва:
1 и 2 ри пин - дигитално
3 ти пин - маса/свободен
4 и 5 ти пин - аналогово
6 и 7 ми пин - +12/16V
8, 9 и 10 ти пин - маса/свободен
11 и 12 ти пин - ~16V
13, 14 и 15 ти пин - маса
Като в случая става въпрос за мъжкия куплунг... съответно женския е огледален.
Мъжкия е дясно стоящ на фремо модула, женския - ляво.
pach:
А кой от двата модела трябва да ползваме?
High Density DB 15 Female
Low Density DB 15 Male
??? ??? ???
pavel75:
Аз имам питане защо дигиталното (1 и 2 пин) и аналоговото (4 и 5 пин) трябва да са отделни. Те така или иначе ще бъдат закачени за релсите. Предполагам, че няма да пускаме едновременно аналогово и цифрово.
EMPEROR:
High Density DB 15 Female
--- Цитат на: pavel75 link=topic=229.msg8330#msg8330 date=1217314810 ---Аз имам питане защо дигиталното (1 и 2 пин) и аналоговото (4 и 5 пин) трябва да са отделни. Те така или иначе ще бъдат закачени за релсите. Предполагам, че няма да пускаме едновременно аналогово и цифрово.
--- Край на цитат ---
Може би няма смисъл, но не пречи така или иначе да се дублират и при по-голям товар да се ползват повече пера... приеми ги и двете като digital/analog ... Както виждаш дублирал съм и други.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия