Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макет на Caprycorn
TANO:
--- Цитат на: CaLLlo link=topic=2315.msg69996#msg69996 date=1325752085 --- тук е сниман новият канал за електрическите инсталации по гарата,
--- Край на цитат ---
А такааа! Гаф, брато, и то голем! Но една бутилка червено вино до голяма степен ще изкупи вината ти. Става въпрос, че г. Ясенбург е с механична инсталация и по тия канали вървят телове, които управляват стрелките и сигналите, а не жици т.е. ел. инсталации. И тук ме хващаш и мен неподготвен - не съм сигурен, че тия канали могат да вървят така извити като дъга. Би трябвало да са прави. Там където има завой трябва да има кутия с отклонителни роляци - точно така както е последната кутия на снимката в най близък план. Но това май важеше за отклонения с по голям ъгъл, т.е. така както леко е извит канала може и да е вярно. Ще се разровя довечера в една дебела книга, и ако не намеря отговор там, тия дни ще питам едни по стари колеги, стига да ги срещна по гарата.
П.С. Независимо от това нямам нищо против бутилката спомената по горе
CaLLlo:
Край, пак ни фанаха ...
Че са телове, телове са ... помня ги на Горна баня изкарани на половин метър над земята и стълбчета с по 2 или май 4 насрещно сложени макари за водачи, което означава че няма никакъв проблем да взимат лек завой на наякъде си. Самата гара Горна баня в долния си край е в крива, а теловете отиваха чак до входния сигнал ако не се лъжа, т.ч. няма как теловете да не завият до там. Ако са подземни пак не би трябвало да има проблем, т.ч. нека така да си останат, а какво има отдолу - не е наша работа. Само не ги изкарвайте и вие с г-н Ясенсен отгоре, че реализъма много ше ми дойде, щото и снимането няма да може вече да се случва по нормалния начин - вечено ше се спъваме в тях.
А червеното вино казват, хубавото, било от 8 лв. нагоре, докъм 20 лв. стигало , ама щом е за професора ... и овца ше гътнем ...
mitko0888:
Теловете спокойно си ходят в лека крива - ролките се слагат наклонени.
Не можах да намеря снимка на крива в канал, но мисля че и тук ролките може да са наклонени.
А и капака на чупката на 90 градуса (в предната част на снимката) си е точно като за телове. В никакъв случай не е шахта за жици!
Само стрелките с подвижни сърца ме съмнява да ги е имало в онази епоха. Ясене, имам едни чисто нови Пико П профил, може да ги сменим с твоите ...
TANO:
Мда не пише от какъв ъгъл нататък се слагат отклонителни ролки ( освен 90 градуса, което е ясно), но по ученолюбивите могат да се поизмъчат със следните две снимки. Нямам скенер, щракнах ги с апарата набързо, но все пак се четат.
Жоро:
Уф...ако не друго поне записки пусна Професора, та да има от къде да четем за изпита... :buba:
--- Цитат ---ама щом е за професора ... и овца ше гътнем ...
--- Край на цитат ---
Саше, дай първо да оправиме пр :yes:Асето. За агнето време има...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия