Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Първи макет на 760mm
pavel75:
Ако имаш възможност направи гара от едната страна
760mm:
Моля, коментирайте тази идея, гарата е долу, но се чудя дали да го има коловоза, който се отклонява от първи коловоз, май е неестествено?
Мисля и за идея да имам обръщател в горната част, но той как се инсталира - май трябва макета да е на две нива, обръщателя се нуждае от легло, в което да се сложи.
Жоро:
Последният вариант не е лош. Само лявата стрелка, горе в ляво ми идва малко в повече и изкуствено, но ти си решаваш.
А иначе вървиш с уверени крачки по пътя на Иво. При него, от една дъска с обръщател, се стигна до депо с всички необходими съоръжения. Засега. А ти, гледам за два дни извървя пътя от една елиса с две прави до сегашния проект. И вече мислиш да слагаш на тая площ и обръщател. Плашим се да си представя, какво ще дойде след още два дни :swoon: На какво ще заприлича тая дъска, колко голяма ще стане и как ще я местиш :blink:
760mm:
Не, не. Идеята е дъската да си е 145х80, пък на нея да събера максимално много релсов път за да е по-забавно. Обръщател няма да има, защото няма как да се сложи на плоска дъска (нали?). Някъде около последното, което съм показал ще се спра. Има си място и за индустриални постройки горе и за гара долу. Само долу не зная дали третия коловоз (най-горния) да остане, или е неестествен?
+Има ли стандарт за посоката на обикаляне на влака в елипса? На мен ми се струва по-логично да идва от ляво и да отпътува надясно от гарата долу; това го установих сега, като наредих пробно елипсата. При това положение ще трябва горните две стрелки да ги сменя да са с десен диагонал; за да може да влиза на заден ход и да товари вагони локомотива.
760mm:
Последен вариант : включих и теснолинейка. Зелените петна са гористи местности, сградата долу е гара; другите две са индустриални постройки:
Моля, коментирайте ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия