Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Първи макет на 760mm

<< < (4/9) > >>

760mm:
Благодаря на всички. Надявам се, че така озаглавена, темата може да се окаже интересна и за други новодошли. Обещаха ми дървена плоскост с точните размери, което е най-добър вариант, защото е готова - здрава, може и да се мести и няма да се налага да все лепи/закрепва към масата :) Шумоизолиране : защо всъщност се прави това? В смисъл, всички се радваме да чуваме как тракат колелата по наставите, но в следващия момент шумоизолирането е почти станало стандарт. Защо?

Vlado:
Защото ако не се шумоизолира изобщо няма да чуваш наставите. Всъщност цялата работа е заради създалото се триене между колела и релсов път и получаващият се като следствие постоянен шум при движение. Като се шумоизолира въпросният изолиращ слой (най-често тънък лист корк) поема вибрациите (трептенията) и движението на подвижния състав става по-истинско, защото хем има шум, но не дразнещ, хем се чува класическото тракане.

pach:
Щом обичаш да маневрираш... :hi:
Ако увеличиш размерите съвсем малко на "дъската" (около 75 см х 140 см) можеш да го направиш това:

Това е горното ниво (видимото).
А това долното (скритото).

pach:
Има и друг вариант за долното ниво:

760mm:
Готини идеи! А нещо с постоянно движение? Плоскостта е вече разширена - ще бъде 80 х 145. Но искам да има постоянно движение (елипса, няма как!). За сега мисля да я направя така:

Може би мога да го направя и на две нива? Какво мислите за тази идея?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия