Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

България (само фотоси)

<< < (10/23) > >>

pach:
Гърция...почети историята (пак).
Мястото наистина е уникално, но най-вече с атмосферата там.
Не напразно името е точно такова "СветА гора"...
 :hi: ;D

gregary:

--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=2327.msg49913#msg49913 date=1290725425 ---Някой би ли приложил карта - къде се намира мястото ?! Определено изглежда величествено и бих го посетил.

--- Край на цитат ---
    Мястото е т.нар.полуостров Атон или Света гора -източно разклонение на полуостров Халкидики в Северна Гърция. Той е автономна православна монашеска общност(република) под гръцки суверенитет и седалище на 20 православни манастира(17 гръцки,1 сръбски,1 руски и 1 БЪЛГАРСКИ). Духовно е подчинена директно на Цариградската патриаршия в Истанбул.Нашият манастир е представителство на БПЦ на това СВЯТО място.
    ....но да не разводнявам темата,просто ми беше много приятно,като се почувствах малко горд(в добрия смисъл). :yes:

ritchie:
...dispatcher... Античния театър  в  Пловдив :

gzo:
Скоро и аз минах покрай античния театър, но бях лошо изненадан  :angry: Заключили са панорамната площадка която е точно под островърхата къща. Вижда се на първата снимка. Това място беше култово ! Предполагам че новия собственик на "клиниката" е предприел тази мярка за да ограничи достъпа на хора до оградите на къщата си. Там е паркирано едно кирливо БМВ с испанска регистрация, та не мога да разбера опитва се да си го крие от погледите на хората ? Винаги когато минавах от там се отбивах да се наслаждавам на гледката. Дори понякога излизах точно на скалите и стоях там с часове. Възможно е да греша и всъщност катанеца да е турен там от тетъра. И те се правят на големи бизнесмени като искат по 3 лв вход за да се види нещо което и без това се вижда през оградата  :blink:

ritchie:
В  Родопите  - над  Храбрино (Пловдивско):

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия