Сега/ преди 4 месеца/ го започнах. Размерът му ще буде около 9/1.2 метра. Предвиждам около 45 м. релсов път, много тунели, жилищна и индустриална част, строеж на ел. централа, мина / с ТТ или N релсов път/ депо за локомотиви и ремонтен завод, бетонов възел, казарми и дори малък концентрационен лагер/ да ме прощават пацифистите:)/. Започнах с СС-овския замък защото е най-високата и трудно достъпна част от макета. Няма да пропусна и Съюзническите части.

Ако има добри идеи мога да превзема и съседното помещение. Мазето така или иначе си е мое.
Всички елементи си ги призвеждам сам. Купувам само по една бройка от необходимите ми детайли и после размножавам. Стените са от гипсови отливки, покривите също. Асфалта е от фазер, лампите от бъркалки за кафе. Тревата се купува, естествено. Танковете и количките - също. Фигурките на войниците ги купувам небоядисани и действам. Това май е най-трудното. Работи се с лупа
Не претендирам, че макетът ми е 100% към действителни сгради и релеф, но кой му пука чак толкова?!
Релсовия път ми е на ПИКО. Ако някой има излишни стрелки/ от новите, разбира се/ мога да си купя. Трябват ми доста.
Няма да дигитализирам движението. Нека си остане старомодно с контролен пулт.
Ще се радвам ако дори на един от вас му хареса моя труд! мейла ми е:
boyan.boev@ngstroy.eu. Всякакви идеи са добре дошли!
Картинките са на:
http://www.facebook.com/bboev?ref=profile#!/album.php?aid=2031890&id=1337800006Поздрави!