Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Относно качеството на Marklin
XRISTO:
--- Цитат на: widowmaker link=topic=2362.msg39099#msg39099 date=1270620762 ---Нищо, просто повечето модели са идентични с тия на Мерклин,
реално фирмата е една, търговските марки са 2 - една променливотокова и една постояннотокова.
Моделите на двете се застъпват поне на 80%.
--- Край на цитат ---
Това от коя година е така?
...защото това, което съм виждал на Марклин поне аз, няма нищо общо с Трикс. Е, нов лок на Трикс не съм виждал, както и на Марклин, но пак ви казвам - визирайки цените, не ми и трябва да се заглеждам в тази посока.Единственият нов (от магазин) лок, който съм купувал е на Роко и съжалявам - не за друго, а защото ходовите качества са му същите като на тези, които имам втора ръка, а цената на новия е колкото на три втора ръка. :good:
Пък и във форума има твърде много негативни мнения за новото производство на повечето фирми... :spiteful:
IKAR:
Значи не е баш така. Мисля, че съм казвал и друг път - зависи каква е конкретната матрица - Мерклинска или Триксова. Ако е Трикс добре, даже в този случай се предлага променливотоков Трикс. Аз имам едни Иранки на Трикс и съм доволен, а и в момента никой не прави по-хубави, откакто Лилипут се окепазиха тотално. Но Мерклин си е пълна скръб. Има например ДМВ TEE RAM, а също и серия 07, V200. Роко просто ги бие по всички параграфи. Общо взето мнението за Мерклин е, че разчитайки на 150-годишните си традиции и "престиж" са решили, че могат да се компрометират и излагат. Колкото и да ми е неприятно да го кажа, те в момента дефакто предлагат Москвич на цената на Ферари.......И разчитат точно заради "традициите" и "престижа" хората да си купуват този "златен" Москвич, дегизиран с емблемата на Ферари. Де да бяха само те - Даймлер Бенц в момента го карат абсолютно по същия начин. То навремето най-хубавите компютри бяха АйБиЕм, но сега тази фирма въобще не произвежда компютри.
widowmaker:
--- Цитат на: XRISTO link=topic=2362.msg39102#msg39102 date=1270622555 ---
--- Цитат на: widowmaker link=topic=2362.msg39099#msg39099 date=1270620762 ---Нищо, просто повечето модели са идентични с тия на Мерклин,
реално фирмата е една, търговските марки са 2 - една променливотокова и една постояннотокова.
Моделите на двете се застъпват поне на 80%.
--- Край на цитат ---
Това от коя година е така?
...защото това, което съм виждал на Марклин поне аз, няма нищо общо с Трикс. Е, нов лок на Трикс не съм виждал, както и на Марклин, но пак ви казвам - визирайки цените, не ми и трябва да се заглеждам в тази посока.Единственият нов (от магазин) лок, който съм купувал е на Роко и съжалявам - не за друго, а защото ходовите качества са му същите като на тези, които имам втора ръка, а цената на новия е колкото на три втора ръка. :good:
Пък и във форума има твърде много негативни мнения за новото производство на повечето фирми... :spiteful:
--- Край на цитат ---
Е, не ми казвай, че Роко има същите ходови качества като старото Пико.
Аз съм имал доста неща от соц производството, както имам и 2 Роко локомотива.
Нямат нищо общо...
XRISTO:
--- Цитат на: widowmaker link=topic=2362.msg39110#msg39110 date=1270626553 ---Е, не ми казвай, че Роко има същите ходови качества като старото Пико.
Аз съм имал доста неща от соц производството, както имам и 2 Роко локомотива.
Нямат нищо общо...
--- Край на цитат ---
Е-е-е, ти пък...къде ги слагаш Пико барабар Петко с мъжете? От тази фирма се снабдявам единствено и само с товарни вагони.Както вече казах, нови локове не купувам, а за старите локове на Пико неведнъж съм се изказвал негативно.Имам някоя - друга парна машина, но от ранния си период - преди две години.Сега не ща и да ги чуя.Особено след срещата ми с Флайшман... :spiteful:
widowmaker:
Fleischmann е класа, не само в детайлността а и в задвижването, особено при ниски скорости.
Лошото е, че и той бая скъп...
То всичко стана скъпо де, единствено продукцията на Лилипут я прехвърлиха в Китай и тя е малко по евтина,
но пък фирмата за мен е дърво - всичко изглежда някак по "лилипутски", абе просто не става.
Реномираните фирми произвеждат и сглабят в европа, за това нещата са им скъпи - ръчният труд е немалка част при производството им.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия