Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Парни локомотиви
Сaprycorn:
Здравейте. Ето една тема,която някак се губи във форума, като 4е остава в периферията. Парният локомотив- този СИМВОЛ на железницата, единствената тракция в продължение на над 100 години, носител на нау4но техни4еският прогрес. За съжаление говорим и пиШем твърде малко за него. Има хора, които заявяват 4е не се интересуват и не харесват парни лкомотиви. Може би при4ината е 4е не знаят по4ти ниШто за тях.
За това предлагам да ме подпомогнете с много снимки, 4ертежи, картинки, и модели на парни маШини, да ги коментираме и разискваме. Мисля, 4е колкото пове4е се знае за парните локомотиви, толкова пове4е Ште бъдат харесвани и оби4ани от моделистите. Все пак БДЖ е експлоатирала уникални серии парни локомотиви- 46.00-Най големят тендерен локомотив в Европа, 11.00-единствен от типа 2-5-0 в Европа и много други "единствен и уникален". Надявам се да среШтна подкрепа!
vania85:
По тази тема пуснах някой интересни материали в раздела - "Баба Меца" или "46-та в НО" ?
pach:
Подкрепям те напълно и ще видя какво да пусна тук!
Парните локомотиви са красотата на железниците , в частност и на моделните такива!Какво толкова се прехласват по ICE , едно пурообразно тяло в готини цветове и осветление - това е целия модел!
Не се ли раздвижат системите от щанги , като при парните модели - не е интересно , бих казал направо скучно! Но всичко е въпрос на вкус - нищо лично , колеги , не се стягайте! ;D
mill:
Мечтата ми е след като си набавя нещата за макета,да си събера кинти и да си купя една 01.С декодер -както си му е реда.Бат Gevrasii ми напълни душата с онова бижу при Жоро. :o
Сaprycorn:
Някой беше писал "Вси4ко запо4ва с 01" :) Роко произвежда и трите модификации на 01- DRG- с "Вагнер" крила, най-автенти4ният вид на серията, DB-с "Вите" крила, така са изглеждали вси4ки DB локомотиви след войната, DR 01.5-реконстроираната модификация от 1962 година и DB 01.10-трицилиндровите машини с 5 осен тендер. 01.10 първона4ално са имали цялостна аеродинами4на обшивка, която след войната е демонтирана и до края на експлоатацията 01.10 остават в този вид, в който е модела на Роко.
Ли4но за мен най-красивата 01 е тази с големите крила "Вагнер"! Макар 4е Роберт Вагнер е създателя на цялата машина 01 ( както и на 03, 62 и др), на неговото име са кръстени големите крила, които се поставят на вси4ки бързоходни и пътни4ески локомотиви!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия