Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Парни локомотиви
lubomir:
--- Цитат на: CALLlO link=topic=237.msg13706#msg13706 date=1227688595 ---
--- Цитат на: lubomir link=topic=237.msg13646#msg13646 date=1227620380 ---Това му е OBB - йския еквивалент.
Въпросният модел е изключително точно копие на нашия 47.05. С Изключение на предпазния клапан, от модела само трябва да се маха за да стане абсолютно копие на нашата 47.05. На модела дори има защитна ламарина за първа колоос- точно както е имало и на нашите първоначално, преди да почнем да ги скопяваме от мързел и криворазбрано опростенчество.
--- Край на цитат ---
Любо, не бързай да махаш нищо от него, защото 47.05 на гарата не е еталон за целта! Преди да го изкарат там където е сега, беше ремонтиран в депо София и най-вероятно е скопен още повече, защото вече е бил определен за експонат, а не и за движение. Потърси стари снимки и разгледай внимателно! Локомотивът дълги години преди това стоеше до кулата на гара Калояновец и двама с Can(Цецо) сме го снимали около '96 г, мога да ти дам снимки да гледаш ако нямаш.
--- Край на цитат ---
направо ги пускай че и без туй още не мога да се ориентирам в разцветките. Инак аз имам копие на оригиналния сборен чертеж на въпросния локомотив, така че от към детайли ми ясно. Обаче това Ривароси 1383 си е направо нашия дзвер.
Сaprycorn:
Я, колко страсти събуди тази 89.6!!!! Има няколко оферти в ибей, но не знам дали я има със декодер и звук. А Владо го виждам вече как поръчва табелите БДЖ 47.05 ;)
Vlado:
Е, че къ?! ;)
Само да проимам възможност, веднагически ще я прибавя към колекцията си. :)
Българското завинаги!
zazo:
--- Цитат на: caprycorn link=topic=237.msg13735#msg13735 date=1227702435 ---Я, колко страсти събуди тази 89.6!!!! Има няколко оферти в ибей, но не знам дали я има със декодер и звук. А Владо го виждам вече как поръчва табелите БДЖ 47.05 ;)
--- Край на цитат ---
Ти ако знаеш откога я дебна, ама нещо все цената не ми изнася, но като гледам накрая май ще развържа кесията.
zazo:
Ясене, кажи по-подробно и за "от 08.09 до 08.20 отговарят точно на немските 38.0", сравнявам снимки на наши осмици и BR 38 и все намирам разлики, чисто визуално. С какви DR номера трябва да са, за да са като нашите. Повечето BR 38, които намирам на модели са с едно разстояние между последните колооси, дето на снимките на нашите 8-ци, го няма.
Всъшност една лекция на тема подсериите в немските железници, за мен поне, би била супер полезна щото все не мога да им хвана спатиите. То четене трябва ама...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия