Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Парни локомотиви

<< < (67/151) > >>

CaLLlo:
Интересна е историята на това 1009 mm:
------------------------------------------

- Бай Кольооо, шефа казА да премериш колко точно е разстоянието между двете релси, питАли го некакви чужденци и той не знаЯл какво да им каже!
   - Не ги ли мерИхме скоро, бе, преди 2-3 години, не беше ли 1005 !?!
   - Не знам, прЕмери го пак!
   - Миии ... А, сега па го гледам е 1006 ...

------------------------------------------
Явно поледния път вече е било 1009 ...

Аз вИкам вече да престанат да го мерят и да пишат направо 1000, щото това е стандартът на първите белгийски трамваи в София 1901 г.
Горе в Liste der Spurweiten в графата 1009 Bulgarien е самичка, а на долния ред, при 1000 mm преброих 23 държави и едната естествено е ... Belgien ... явно бай Кольо там не е мерил ...

KRAKOMOBILA:
Междурелсието е било 1013мм и е започнато да се стеснява до 1000 мм, но са спряли до 1009 защото 1000мм. няма да понася на българските кочини. Т4Д е за 1000мм и си се движи перфектно - 9 мм са нищо.

piko1:
Т4Д и кочина крако тая кочина лети сравнение с които и да е от нашите Кошници ( да се чете Трамкарски извращения) 1021 и 1075 ownz 
за сръвнине дори реновираните трамвай нямат удобствата на 4-ката за ватмана  :lol:
виждал ли се как се забива боквално на едно място от 60км/ч (ако е имало 2 метра здраве му кажи) и то два в композиция
защото аз лично съм го виждал даже имам орегинала на учебното пособие за Т4Д  :haha:
може да се каже че съм най запознат с тези Мотриси и техническото им състояние от всички пребиваващи в форума  :dirol:

KRAKOMOBILA:
Първо казах, че Т8М-300 и 900 както и Т6М-400,800 са кочини, а не Т4Д. И второ - далеч си от истината, да Т4Д БЯХА хубави, но вече не струват за нищо и скоро ще бъдат бракувани. Контакторите им разказаха играта.

piko1:
да сега прочетох няколко пъти какво си писал  :blush2:
интересно ми е как така ще ги бракуват при положение че са почти нови...
в HAVAG са ги поддържали доста добре (те даже още си ги ползват)
по добре тях да модернизират от колкото тия кошниците 700
гледах 1075 скоро сменили са и пантографа (за тези който не познават тези трамвай орегинално са с Асиметрични пантографи)
и на 1021 май също са го сменили няма да се учудя тия в трамкар да са направили някаква фитка имаше един реновиран
за нормално междурелсие ( 20,22,) с асиметричен ...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия