Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Парни локомотиви

<< < (94/151) > >>

CaLLlo:

С други думи питаш, кои от сериите в интервала 80-96 са били ползвани и за пътнически влакове.

Ограничението, че това са товарни тендерни серии е по-скоро само конструктивно, т.е. конструирани са така, че да могат да отговорят максимално на конкретни изисквания. Но после в експлоатацията тия ограничения нямат задължителен характер, определящи са били целесъобразност и наличен подвижен състав в депото. С други думи може да се видят всякакви машини да теглят всякакви влакове, е, разбира се няма как да се случи някой пътнически локомотив да изтегли тежък товарен влак, но затова пък много често могат да се видят товарни машини с тендери или тендерни да теглят пътнически влакове, като в някои клонове това се е превърнало в традиция.
От друга страна поради факта, че товарните влакове постепенно са ставали все по-тежки с времето, все по-малко т.н. товарни серии са успявали да се справят със задачата и за тях не е оставала друга алтернатива освен - пътнически влакове. Така много иначе "товарни" серии постепенно са се превърнали в пътнически, особено при серии 90-96.

В интервала 80-96 чисто DB-йски серии са:

BR 81
BR 82
BR 85
BR 87
BR 89.8 (bay R3/3)
BR 94.1 (würt Tn)

Някъде срещнах това:
"Докато някои серии парни локомотиви могат да се видят само в определени райони и отсечки, други могат да се видят от изток на запад и от север на юг до последното кътче на страната - BR 03, BR 38(P8), BR 86, (четвъртия не го помня)"

zazo:
Всъщност зора е, че в един момент се оказах с известно количесво двуосни пътнически и товарни вагони в DB III-та епоха, a нямам с какво да ги дърпам. Имайки предвид, че DB напоследък хич не ми е приоритет ми иска да мина метър с един локомотив за тия 3-4 влака. Перфектното решение е V100 (BR211), но в момента не намерих да се предлага смислен модел (поради мързел искам и DCC интерфейс). Та оттам отидох в посока парни машини, като незнам що си навих на пръста, че искам тендерка. Та ето какъв е резила досега.

BR82 много ме кефи и на пико модела, като че ли е читав, но серията само по себе си не е много масова. В тая връзка какво е "Lok des BW Soest"?

BR86 е впечатляващ локомотив. Избора е ограничен до "месарско" изпълнение и някак си не го виждам на товарен влак.

BR87 е много интересен, но за Вайнарт още не съм дорасъл, пък и серията е само от 17 бройки.

BR91 (Т9.3), Серията е масова, ползван е за пътнически и за товарни влакове, но ще трябва  да проуча по-подробно моделите. Гледам че има Лилипут и Флайшман.

BR93 и BR94 са сборни и още не съм се ориентирал.

Сaprycorn:
В този ред на мисли, BR93 на Роко и BR94 на Fleischmann са твоите локомотиви  :yes:

CaLLlo:

--- Цитат на: zazo link=topic=237.msg57737#msg57737 date=1303045443 ---... В тая връзка какво е "Lok des BW Soest"? ...

--- Край на цитат ---

Bw = Bahnbetriebswerk - депо

Lok des Bw Soest - локомотив от депо Соест

CaLLlo:

Bw  - Bahnbetriebswerk
   Rbd - Reichsbahndirektion
   ED  - Eisenbahndirektion
   BD  - Bundesbahndirektion

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница