Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Парни локомотиви
CaLLlo:
--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=237.msg57982#msg57982 date=1303348828 ---Истината е, че в серийната група 60-96 (това са тендерните локомотиви) няма грозен локомотив! Така че Зазо, най-добре е да ги събереш всичките
--- Край на цитат ---
ООооще един глас в тая посока!
... и тогава много лесно ще направиш правияния избор
zazo:
Хе, дай боже всекиму, ама дет казват хората, а дано ама надали. Дал съм си време до след празниците, пък после ще съобщя какво съм измъдрил. Доколкото се справям с немския обаче с преводачки и помощ от приятел, ми се струва, че машините от "ландербаните" по времето, което ме интересува, вече са вършили предимно маневрена работа по депата, а за влакова работа са ползвани "айнхайтс" и "нойбау" серии и то само някои от тях. Ясно че е имало и изключения, но ако трябва да се гледа какъв е бил типичния случай, май "малкото Микадо": серия 86 се налага като най-логичен избор.
CaLLlo:
--- Цитат на: zazo link=topic=237.msg58001#msg58001 date=1303373508 ---... Доколкото се справям с немския обаче с преводачки и помощ от приятел, ми се струва, че машините от "ландербаните" по времето, което ме интересува, вече са вършили предимно маневрена работа по депата, а за влакова работа са ползвани "айнхайтс" и "нойбау" серии и то само някои от тях. Ясно че е имало и изключения, ...
--- Край на цитат ---
Без да искаш и сякаш помежду другото, сам откри ГОЛЕМИЯ недостатък на 3-та епоха, която иначе също сам си избрал!
Да, парата все още е във вихъра си, но вече бавно и безвъзвратно е отстъпила големи територии на новите технологии. Да, има много парни локомотиви все още, но много от тях отдавна са стигнали до последна спирка, много екзотики отдавна липсват, някои серии отдавна са единствено във вариант на стационарни отоплярки, а не малка част са заминали и по заводите като Werklok, те за друго просто не стават.
С 2 думи, един истински фен на парни локомотиви няма що да дири в 3-та епоха!
Сaprycorn:
--- Цитат на: CaLLlo link=topic=237.msg58087#msg58087 date=1303417495 ---
--- Цитат на: zazo link=topic=237.msg58001#msg58001 date=1303373508 ---... Доколкото се справям с немския обаче с преводачки и помощ от приятел, ми се струва, че машините от "ландербаните" по времето, което ме интересува, вече са вършили предимно маневрена работа по депата, а за влакова работа са ползвани "айнхайтс" и "нойбау" серии и то само някои от тях. Ясно че е имало и изключения, ...
--- Край на цитат ---
Без да искаш и сякаш помежду другото, сам откри ГОЛЕМИЯ недостатък на 3-та епоха, която иначе също сам си избрал!
Да, парата все още е във вихъра си, но вече бавно и безвъзвратно е отстъпила големи територии на новите технологии. Да, има много парни локомотиви все още, но много от тях отдавна са стигнали до последна спирка, много екзотики отдавна липсват, някои серии отдавна са единствено във вариант на стационарни отоплярки, а не малка част са заминали и по заводите като Werklok, те за друго просто не стават.
С 2 думи, един истински фен на парни локомотиви няма що да дири в 3-та епоха!
--- Край на цитат ---
Много добре казано!
nilfe:
:good:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия