Адриане, аз не вися като теб по цял ден във форума...

Лично аз на смотания Опел Кадет смених шарнири /заводски, занитени са - който е наясно с колите, знае, че заводските шарнири са нитовани към носачите/ ЧАК на 21-вата му година! Не че не можеха да изтраят още, просто се появи най-накрая луфт в тях! И то след близо 12 години каране по нашите пътища!!!
Както му писах току-що на Христо, един приятел си купи Пежо 206 - чисто нова /преди години/ и на 30 000 така се беше раздрънкала предницата, че щели да му изпаднат шарнири, щанги, амортисьори и т.н.
Иначе Сутиен /ситроен, Пежо, Рено - всичко е едно - разлики само в емблемата... Иначе има колосална разлика между коли, правени за БГ и коли, правени за Франция. Неслучайно там струва 20 000 евро, а тук 20 000 лева... В случая дива класика в жанра е задният мост на Сутиен Берлинго...
Павка, това, че китайци са купили Волво, не значи, че качеството ще падне. Вярвам си разбрал, че има китайски и китайско /както турско и турско/. Въпросът е, че тук влизат най-евтините гаражни изпълнения. Шведите няма да дадат марката си без гаранция за запазване на качеството.. А пък ако и заводите останат в Швеция, мисля, че коментарът е абсурден.
Мишо, безсмислено е да сравняваш колите от рали шампионата със серийните. Смятам на всеки е ясно, че едното няма нищо общо със другото.
За качествата на японските коли и технологии се приказват какви ли не врели ни кипели, но истината е една - японците научиха "великата" американска нация да прави коли. Японците първи покриха изискванията за ниски вредни емисии, направиха безброй нововъведения и хитрости и бръкнаха дълбоко под опашките на диваците оттатък океана... Ако не беше първата петролна криза през 70-те години и навлизането на японските малолитражни в Америка, новите мелези от бушмени и индианци още щяха да си карат детройтските самосвали, тип мечтата на идиота - 6 метра дълга, 3 широка, 2 висока, 3,5 тона желязо, 12-цилиндров редови двитагел с 4 карбуратора и делко, по-голямо от на 3ИЛ-130 /с очите си съм виждал Понтиак Файърбърд с 8-цилиндров двигател и 4 карбуратора - мечтата на диагностика/, с разход 15 на сто /ама галона бензин!/ и при това абсолютно "екологично" чиста /явно там горят друг бензин тия тарикати/!
Много от фирмите се кооперират по една или друга причина, затова има японска марка с френски мотор /примерно/. Да, на Рено моторите са добри, не го отричам, но колата само мотор ли е???
Иначе истината вече е една - НЯМА читава кола! Всичко се прави да се строши малко след гаранцията! И да почнеш да кихаш за поддръжка! А тя хич не е евтина, още и в гаранция - ще те *бат по всякакъв начин с гаранционната поддръжка...