Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Автомобили

<< < (11/12) > >>

Maktub:
Ами това е положението:

ritchie:
Вярно  е,  че  в  много  от  съвременните  малолитражки  се  влагат  нискокачествени  материали,  но  те  в  никакъв  случай  не  водят  до  оскъпяване  или  пък  до  поевтиняване  на  конкретния  модел.  Всеки  запознат  специалист  в  автомобилния  бранш  ще  ви  каже,   че  фабричните  разходи  (за труд,  материали  и  пр.) за  производството  на  който  и  да  е  автомобил  са  едва  10 - 15 %   от  продажната  му  цена  на  крайния  клиент.  Всичко  останало  е  маркетингова  стратегия,  реклама  и  желание  за  повече  печалби.
И  още нещо  -  по  въпроса  за  френските  коли.  Аз  лично  за  последните  19 г.  от както  шофирам,  съм  сменил  3  японски,  3  немски,  1  италианска  и  5  френски  автомобила.  Всичките  от  различни  модели и  класове,  на  възраст  от  4  до  14 год. ,  от  Мерцедес  до  Фиат,  и  мога  да  кажа,  че  френските  коли  превъзхождат  в  пъти  всички  останали.  Сам  съм  се  убедил  в  качеството,  комфорта  и  безпроблемната  им  поддръжка.  Който  се  е  ориентирал  към  тях,  не е  загубил. 

XRISTO:

--- Цитат на: ritchie link=topic=2389.msg41070#msg41070 date=1273666496 ---Вярно  е,  че  в  много  от  съвременните  малолитражки  се  влагат  нискокачествени  материали,  но  те  в  никакъв  случай  не  водят  до  оскъпяване  или  пък  до  поевтиняване  на  конкретния  модел.  Всеки  запознат  специалист  в  автомобилния  бранш  ще  ви  каже,   че  фабричните  разходи  (за труд,  материали  и  пр.) за  производството  на  който  и  да  е  автомобил  са  едва  10 - 15 %   от  продажната  му  цена  на  крайния  клиент.  Всичко  останало  е  маркетингова  стратегия,  реклама  и  желание  за  повече  печалби.
И  още нещо  -  по  въпроса  за  френските  коли.  Аз  лично  за  последните  19 г.  от както  шофирам,  съм  сменил  3  японски,  3  немски,  1  италианска  и  5  френски  автомобила.  Всичките  от  различни  модели и  класове,  на  възраст  от  4  до  14 год. ,  от  Мерцедес  до  Фиат,  и  мога  да  кажа,  че  френските  коли  превъзхождат  в  пъти  всички  останали.  Сам  съм  се  убедил  в  качеството,  комфорта  и  безпроблемната  им  поддръжка.  Който  се  е  ориентирал  към  тях,  не е  загубил. 

--- Край на цитат ---

Ами на мене ми е второто Пежо и съм супердоволен.А как върви...с 200 все едно карам малкото Пежо със 100.Тежко, стабилно и със всички съвременни неща - от климатроник до автоматичните фарове.И най - важното, че французите ги наблъскват с екстри, за които се плащат сума кинти, ако ги искаш на немска кола.А това, че се преебават електрическите инсталации - това ми е и работа и хоби, тоест, не ме плаши.  :good:

pach:
Тука е истината - няма нито един китайски елемент:
http://model.airgroup2000.com/viewtopic.php?f=81&t=1067&start=30
Впрочев това е британския парламент...
 ;) ;D ;D ;D :dance1:

ritchie:
Советский Автопром самый лучший он !
 :yes:

Като  се  започне  от  тук :

и  се  стигне  до  тук :

Навигация

[0] Списък на темите