Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Автомобили
Maktub:
Ами това е положението:
ritchie:
Вярно е, че в много от съвременните малолитражки се влагат нискокачествени материали, но те в никакъв случай не водят до оскъпяване или пък до поевтиняване на конкретния модел. Всеки запознат специалист в автомобилния бранш ще ви каже, че фабричните разходи (за труд, материали и пр.) за производството на който и да е автомобил са едва 10 - 15 % от продажната му цена на крайния клиент. Всичко останало е маркетингова стратегия, реклама и желание за повече печалби.
И още нещо - по въпроса за френските коли. Аз лично за последните 19 г. от както шофирам, съм сменил 3 японски, 3 немски, 1 италианска и 5 френски автомобила. Всичките от различни модели и класове, на възраст от 4 до 14 год. , от Мерцедес до Фиат, и мога да кажа, че френските коли превъзхождат в пъти всички останали. Сам съм се убедил в качеството, комфорта и безпроблемната им поддръжка. Който се е ориентирал към тях, не е загубил.
XRISTO:
--- Цитат на: ritchie link=topic=2389.msg41070#msg41070 date=1273666496 ---Вярно е, че в много от съвременните малолитражки се влагат нискокачествени материали, но те в никакъв случай не водят до оскъпяване или пък до поевтиняване на конкретния модел. Всеки запознат специалист в автомобилния бранш ще ви каже, че фабричните разходи (за труд, материали и пр.) за производството на който и да е автомобил са едва 10 - 15 % от продажната му цена на крайния клиент. Всичко останало е маркетингова стратегия, реклама и желание за повече печалби.
И още нещо - по въпроса за френските коли. Аз лично за последните 19 г. от както шофирам, съм сменил 3 японски, 3 немски, 1 италианска и 5 френски автомобила. Всичките от различни модели и класове, на възраст от 4 до 14 год. , от Мерцедес до Фиат, и мога да кажа, че френските коли превъзхождат в пъти всички останали. Сам съм се убедил в качеството, комфорта и безпроблемната им поддръжка. Който се е ориентирал към тях, не е загубил.
--- Край на цитат ---
Ами на мене ми е второто Пежо и съм супердоволен.А как върви...с 200 все едно карам малкото Пежо със 100.Тежко, стабилно и със всички съвременни неща - от климатроник до автоматичните фарове.И най - важното, че французите ги наблъскват с екстри, за които се плащат сума кинти, ако ги искаш на немска кола.А това, че се преебават електрическите инсталации - това ми е и работа и хоби, тоест, не ме плаши. :good:
pach:
Тука е истината - няма нито един китайски елемент:
http://model.airgroup2000.com/viewtopic.php?f=81&t=1067&start=30
Впрочев това е британския парламент...
;) ;D ;D ;D :dance1:
ritchie:
Советский Автопром самый лучший он !
:yes:
Като се започне от тук :
и се стигне до тук :
Навигация
[0] Списък на темите