Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Владо Колев

<< < (25/88) > >>

eurostar:
А какво е наложило разделянето на модули? Ще се вкарва ли нещо между тях или това е "нова мода"?

Best Ripper:
Владо си е за бой... с голямата гьостерица.. само строши хубавия макет...  :yes: :diablo:

pach:

--- Цитат на: eurostar link=topic=24.msg31181#msg31181 date=1258150867 ---А какво е наложило разделянето на модули? Ще се вкарва ли нещо между тях или това е "нова мода"?

--- Край на цитат ---

Ами най-малкото , за да може да излезне през вратата!!! :pleasantry:
 :lol: :lol: :lol:
За истинската причина предполагам Владо ще разкаже ...като му дойде времето  :spiteful:

Vlado:
Първата и най-важна причина, за да срежа макета беше обстоятелството, че в досегашния си вид беше абсолютно невъзможно да се мести където и да е, освен с няколко сантиметра в стаята, където се намира. След реконструкцията ще мога да го показвам свободно и навсякъде, като дори смятам да го позиционирам за постоянно в наетото от клуба помещение за общо ползване, като построя и допълнителен модул за връзка към останалите фремота. Така пък макета ми ще стане част от общия проект на сдружението за развитие на Фремо модулите. В допълнение успоредно с рязането на конструкцията сменям и цялата ел. инсталация, като оттук насетне макетът ще може да се управлява само дигитално (за подвижния състав) и аналогово за стрелки и пр., като подменям и всички механизми на самите стрелки със станалите актуални напоследък механизми от Конрад. Допълнително изправям и някои неприятни криви и S-ве, които допреди това водеха до дерейлиране на подвижен състав. А накрая ще споделя, че наличието на три модула ще ми позволи да се отдам на нещото, което най ме влече - изпипване на ландшафта и всякаквите джиджавки (изоставени релси, сгради, малки и големи храсти, камъни, листа и т.н.), които съм сложил и ще слагам допълнително върху макета.
Това е накратко! :)

gregary:

--- Цитат на: Vlado link=topic=24.msg31245#msg31245 date=1258364801 ---Първата и най-важна причина, за да срежа макета беше обстоятелството, че в досегашния си вид беше абсолютно невъзможно да се мести където и да е, освен с няколко сантиметра в стаята, където се намира. След реконструкцията ще мога да го показвам свободно и навсякъде, като дори смятам да го позиционирам за постоянно в наетото от клуба помещение за общо ползване, като построя и допълнителен модул за връзка към останалите фремота. Така пък макета ми ще стане част от общия проект на сдружението за развитие на Фремо модулите. В допълнение успоредно с рязането на конструкцията сменям и цялата ел. инсталация, като оттук насетне макетът ще може да се управлява само дигитално (за подвижния състав) и аналогово за стрелки и пр., като подменям и всички механизми на самите стрелки със станалите актуални напоследък механизми от Конрад. Допълнително изправям и някои неприятни криви и S-ве, които допреди това водеха до дерейлиране на подвижен състав. А накрая ще споделя, че наличието на три модула ще ми позволи да се отдам на нещото, което най ме влече - изпипване на ландшафта и всякаквите джиджавки (изоставени релси, сгради, малки и големи храсти, камъни, листа и т.н.), които съм сложил и ще слагам допълнително върху макета.
Това е накратко! :)

--- Край на цитат ---

СУПЕР    :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия