Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Владо Колев

<< < (44/88) > >>

zazo:
Владо и аз да питам нещо, мрежата функционираща (ще се ползва за захранване) или бутафорна ще бъде?

XRISTO:
Гледам и трафопост си сложил.Супер се получава,макар да не съм фен на електрифицираните участъци. :good:

pach:

--- Цитат на: topalov link=topic=24.msg47035#msg47035 date=1286955151 ---... имам следната питанка: не трябва ли "прътовете", които държат проводника да се редуват къс-дълъг-къс-дълъг и т.н.? За да се получи зигзагообразен проводник?

--- Край на цитат ---

Принципно е така... но в крайна сметка моделиста си преценява...
Освен това в завойте стълбовете се редуват и от вътре - съответно вън на завоя, с цел добра опора при опъването на истинският контактен проводник.
Владо обаче така си е преценил, така си ги е харесал, живи и здрав и...напрееееееед!
 ;D ;D ;D :hi:

Vlado:
Изкуствен зиг-заг се предвижда само в прави участъци, защото в криви той е заигзагообразен чисто технологично. А що се отнася до прътовете - те са стандартно дълги, за да могат да да се ползват във всички случаи  - в права и в завой. Най-лесно е след цялостното поставяне на ел. мрежата да се изрежат ненужните дължини, макар че няма да го направя.
Ел. мрежата след дълго умуване и допитване до по-опитните и знаещите реших, да няма да е действаща, а само бутафорна.

п.п. Да допълня нещо - стълбовете в завой задължително се слагат от външната страна на завоя и само като изключение при удвоени участъци винаги от външната страна на удвоения път:

Единичен участък:

Двоен участък:

От правило за единичен път съм виждал все пак изключения:

topalov:

--- Цитат на: Vlado link=topic=24.msg47042#msg47042 date=1286959482 ---Изкуствен зиг-заг се предвижда само в прави участъци, защото в криви той е заигзагообразен по подразбиране. А що се отнася до прътовете - те са стандартно дълги, за да могат да да се ползват във всички случаи  - в крива и в завой. Най-лесно е след цялостното поставяне на ел. мрежата да се изрежат ненужните дължини, макар че няма да го направя.
Ел. мрежата след дълго умуване и допитване до по-опитните и знаещите реших, да не е действаща, а само бутафорна.

--- Край на цитат ---

Благодаря Ви за изчерпателния отговор! Още вднъж поздравления за НЕсвършената все още работа и за мерака, с който се действа!!! :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия