Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на Владо Колев
Жоро:
--- Цитат на: zazo link=topic=24.msg47036#msg47036 date=1286955262 ---Владо и аз да питам нещо, мрежата функционираща (ще се ползва за захранване) или бутафорна ще бъде?
--- Край на цитат ---
Искам да го видя тоз храбрец, дето ще прави функционираща контактна мрежа. Не че е невъзможно, само дето поддръжката и си е приключение. Като основният проблем в случая е прахът. За голямата железница той не е проблем, но за нас той е смъртен враг. Абстрахирам се от това, колко ще пречи в гаровия участък, ако се наложи да се бръкне за вагон или почистване, изпитал съм го.
Освен това захранването на локомотиви от мрежата беше на мода, когато се опитвахме да караме повече от един локомотив на една релса. Тогава фирмите с гордост заявяваха,че моделите им могат да се захранват от пантографа. Сега при положение, че има цифрово управление, подобни напъни са лишени от смисъл. :buba:
pavel75:
Друго, което Васко обърна внимание на срещата по въпроса - когато е от пантографа токоснемането е само от едно място и доста несигурно, а от колелата е повече от едно място.
pach:
--- Цитат на: Жоро link=topic=24.msg47050#msg47050 date=1286965699 ---
--- Цитат на: zazo link=topic=24.msg47036#msg47036 date=1286955262 ---Владо и аз да питам нещо, мрежата функционираща (ще се ползва за захранване) или бутафорна ще бъде?
--- Край на цитат ---
Искам да го видя тоз храбрец, дето ще прави функционираща контактна мрежа. Не че е невъзможно, само дето поддръжката и си е приключение. Като основният проблем в случая е прахът. За голямата железница той не е проблем, но за нас той е смъртен враг. Абстрахирам се от това, колко ще пречи в гаровия участък, ако се наложи да се бръкне за вагон или почистване, изпитал съм го.
Освен това захранването на локомотиви от мрежата беше на мода, когато се опитвахме да караме повече от един локомотив на една релса. Тогава фирмите с гордост заявяваха,че моделите им могат да се захранват от пантографа. Сега при положение, че има цифрово управление, подобни напъни са лишени от смисъл. :buba:
--- Край на цитат ---
Всъщност Жоро, сега като се замисля... :scratch_ones_head: :mda: фирмите производителки дали правят токоснемателите на електровозите както преди - тоест да могат да се ползват, все пак от време на време (макар и износващо ги) или и те вече наблягат на бутафорията????
Дори и тези от Зомерфелд??? :search: :pardon: ;D
ПП.Имам предвид не толкова дали са включени електрически, а дали материалите вече не са ...кафе "инка"
Vlado:
Само да поясня, че макар и бутафорна мрежата ще си бъде напълно изградена. Имам предвид не само стълбовете, а и жиците, тъй че спокойно ще могат да се ползват пантографите на електрическите локомотиви, пък макар и без токоснемане. Това че ще се затрудни почистването в гарата е преодолим проблем и не ме плаши. Включително поемам ангажимента, когато макетът заеме мястото си в клубното помещение, редовно да почиствам всичко по него (по макета, де ;)).
pach:
--- Цитат на: Vlado link=topic=24.msg47055#msg47055 date=1286968582 ---Само да поясня, че макар и бутафорна мрежата ще си бъде напълно изградена. Имам предвид не само стълбовете, а и жиците, тъй че спокойно ще могат да се ползват пантографите на електрическите локомотиви, пък макар и без токоснемане. Това че ще се затрудни почистването в гарата е преодолим проблем и не ме плаши. Включително поемам ангажимента, когато макетът заеме мястото си в клубното помещение, редовно да почиствам всичко по него (по макета, де ;)).
--- Край на цитат ---
От тук до истинското токоснемане има само ...желание и някоя друга добра спойка май....
;) ;D ;D ;D
Което си е направо супер - стига да не са вече бутафорни самите пантографи....Жороооо :buba:, кде си мамаааа.... :search: :hi: :lol: :lol: :lol:
Председателя вече ти е зачислил кофата, нЕма да е само макета ...направо дежурства ще даваш, какъвто е станал...взискателен :haha: :haha: :haha:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия