Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Владо Колев

<< < (48/88) > >>

gzo:
Добра работа !  :good:
Ако позволиш 1 съвет за озеляняването ! Ако ще залагаш на висока степен на реализъм, то имай предвид, че под еловиците не никне нищо освен гъби. Винаги ми е правило впечатление грешката на всички макетисти да оставят толкова трева под короната на елите колкото и на открито. Такова нещо в природата не съществува, лесно разбираемо е защо е така.

Vlado:

--- Цитат на: gzo link=topic=24.msg49971#msg49971 date=1290809618 ---Добра работа !  :good:
Ако позволиш 1 съвет за озеляняването ! Ако ще залагаш на висока степен на реализъм, то имай предвид, че под еловиците не никне нищо освен гъби. Винаги ми е правило впечатление грешката на всички макетисти да оставят толкова трева под короната на елите колкото и на открито. Такова нещо в природата не съществува, лесно разбираемо е защо е така.

--- Край на цитат ---
Абсолютно съм съгласен! Гората на макета е изпълнена точно по тоя начин, а за терена под единичните дървета предстои работа.

Tramway:

--- Цитат на: Vlado link=topic=24.msg44885#msg44885 date=1280824105 ---(Image removed from quote.)
--- Край на цитат ---
Нар. 55:
Чл. 175. (1) Не се допуска строителството на нов прелез на железопътни магистрали,
железопътни линии категория I, през коловозите и стрелките на гарите.
(3) Прелезите в железопътни гари се проектират извън гаровите коловози, като близкият край
на прелезната настилка отстои най-малко на 6 м от началото на първата стрелка.

--- Цитат на: Vlado link=topic=24.msg49912#msg49912 date=1290718977 ---(Image removed from quote.)
--- Край на цитат ---
Нар. 55:
Чл. 70. (1) В междугарията се полагат стрелки само по изключение при доказана
необходимост, като те се обвързват със системата за блокировка и сигнализация на междугарието.
Чл. 73. (1) Не се допуска полагането на стрелки в междугарията в преходни и вертикални
криви. Разстоянието от начало или край стрелка до начало преходна крива или вертикална крива е
най-малко 25 м.
(2) За железопътни линии категории II и III в притеснени условия се допуска разстоянието по
ал. 1 да бъде намалено, но не по-малко от 6 м.

bdz43r:
Всяко правило има изключения. Приемаме, че са налице сложни теренни условия и правилата се заобикалят.

pach:
Не че се заобикалят, а се изпълняват процедурите точно по:

--- Цитат ---Нар. 55:
Чл. 70. (1) В междугарията се полагат стрелки само по изключение при доказана
необходимост, като те се обвързват със системата за блокировка и сигнализация на междугарието.

--- Край на цитат ---
"Чел" съм му обосновката в документацията - има такава необходимост!!!
Прави движението по макета по-атрактивно и сложно. :good:
Към което добавяме условностите допускани в моделизма и ...готов.
Блокировката (за момента) е самият кантонер (Владо), но може би някой ден ще я направи.

:lol: :lol: :lol:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия