Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Владо Колев

<< < (82/88) > >>

pavlinbg:
Светофори съветски тип, изглеждат страхотно. На много наши гари има такива. Единствените разлики с нашите светофори (съветски тип) е в основата и цвета на стълба.
Ще ми е интересно да видя схемата, по която ще ги управляваш (аналогово или дигитално).

Vlado:
Сега умуваме как да стане управлението на светофорите. Имам ли готова концепция, ще я споделя.
Утре ще споделя и бъдещото разположение на светофорите на макета по схема, любезно съставена от многоуважавания от мен bdz43r (за да съм точен, схемите бяха три, една от които избрах за моите нужди).  :hi:
п.п. А с разликите се заемам първо - ако не успея да ги премахна, поне ще ги намаля.

Ivo Nedkov:
Vlado, поздравления.
С контактната мрежа макета изглежда много добре.
Предполагам че доста си се потрудил да я монтираш,
особенно тази, която се намира в скритото ниво на макета.
И един въпрос - при триенето на пантогарафа към мрежата,
получава ли се износване на пантографа, или то е пренебрежимо малко?

Светофорите изглеждат много добре.
Можеш ли да споделиш от къде си ги купил?
Ще е интересно да ги видя монтирани на макета.

Vlado:
Триене има, да, даже след като пуснах 46-ца, после по покрива й имаше метален прах. По Булмаркета нямаше обаче. Най-вероятно при различните пантографи ще е различно. Експлоатацията ще покаже. Това няма как да се избегне, все пак триенето е метал в метал. Но пък шумът при движение е поносим, даже не е дразнещ.
Фирмата,от която купих светофорите е тази: www.svettofor.ru

Vlado:
Ето трите варианта, от които трябваше да избирам:

Аз избрах втория, който съвсем скоро и ще започна да изпълнявам, като на първо време физически ще ги разположа на макета, а после и след като се реши на какъв принцип ще работят (независими или свързани със стрелките, ще започна и с жичкосвързването) .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия