Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на Владо Колев
jopeto:
Свържи ги към стрелките, ще е по сложно с жиците, но после за работа ще е песен. Редиш маршрута и те си дават показанията без да се занимаваш Ако ти се занимава по-задълбочено, може да си ги направиш да се командват с ардуино. На тези, коиот си купил, ще ти се наложи да преработиш стълбите. Виждам, че си взел и приземни светофори такъв има на Волуяк. Мневрена сигнализация от какво ще правиш?
Vlado:
Всичко е закупено. Сам няма да правя нищо. Само ако се наложи ще преправям, боядисвам каквото е необходимо.
jopeto:
Скиците са малко неясни. Нещо не ми става ясен редът на междугарията. Приземни светофори се слагат само когато, елементи от инфраструктурата или габаритът на подвижният състав не позволяват слагането на мачтови. Редът на сигнализацията на прост език е: ПС (указва положението на входният), входен сигнал, ( указва начинът за влизане в гарата) , после изходен сигнал ( указва начинът за излизане от гарата). В обратен ред е същото. В междугарията, нещо гледам че си рисувал проходни, това не ти е нужно за толкова малък макет. В подземната част светофори не са ти нужни. Слагай, само където се виждат. Преди да слагаш каквото и да е, прочети наредба 56, ще ти е от полза. Ако не ти се задълбочва в материята, питай за Тано.
Vlado:
E, предвид габаритите на макета аз не търся на 100% съвпадение с истинските, по-скоро доближаване до реалното. Затова и се допитах до специалист в лицето на Тошко, който бе така добър да ми помогне, при това с няколко варианта.
А сега по същество:
1. Приземните са, защото където стоят е дългият железен мост и средната му колона, и ако бяха мачтови нямаше да се виждат от него;
2. В мазето няма светофори;
3. Проходните са задраскани, именно защото макетът е малък и са излишни. Даже в началото мислех да махна и ще светофори, но реших, че това сериозно ще ощети визията и функционалността на сигнализацията и се отказах.
Vlado:
Ето и преправената стълба на светофора сравнена с оригиналната изработка и преди боядисване:
Що годе добре се получава. Пък и бояджията ще оправи всичко... :pleasantry:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия