Да взема да изчистя паяжината от моята тема викам!
Давам старт на следващия ми моделистки проект и той е разделяне на макета ми на Фремо принцип, без обаче да спазвам изцяло правилата посочени в сайта, а само до толкова доколкото да ми послужат някои от тях, за да свържа бъдещите части на макета.
Идеята ми е да разделя на чисто три части конструкцията му. Малко хора знаят, но и в момента макетът е разделен на две части. Само че когато го правих и малко непоследователно не стигнах до край в разделянето и релсите положих стабилно навсякъде, като така на практика захванах здраво отделните части, без те да могат да се отделят една от друга.
Речено-сторено онзи ден набързо демонтирах релсовия път в съединението и разделих частите
една от
друга.
Какво предстои? Като начало ще променя изцяло противоположната на тунелите гърловина на гарата. Ще изправя завоите, ще удължа коловозите, ще сменя изцяло кабелите, ще сложа куплунги. После ще съединя двете части и ще пробвам как е станало. След това ще започна с по-трудната част, а именно разделяне на две части на по-голямата конструкция, тази на гарата от тунелите, индустриалната част и планината.
Това е накратко.