Изръсването не е 500 кинта. Аз притежавам аерограф за 20 лв. от най-евтините и си е екстра. За останалото оборудване съм го измислил евтино. Сега е момента модераторите да отворят нова тема! Значи трябва ти едно пластмасово шише от безалкохолно, което ползваш за изравнителен балон, същия може да си изработиш от изхабена бутилка за пръскане(които ги предлагаткато аксесор към аерографа,правиш някъде винтила за вход на системата). Капачката се дупчи на две места.На едното слагаш френски винтил от велосипедна гума. Той играе ролята на клапан, за да не се товари компресорчето. На другата дупка слагаш штуцер за маркуча на аерографа, може да му измислиш някакво малко кранче,за да запазваш въздуха в балона. Комперсорче за гуми на 12 V захранва система идеално. Недостатъка е, че работи само на 12 v траф 4 А. (Ако не ти се занимава да тъсиш траф става с един стар изханбен акомулатор) Става да захраниш компресорчето със зареждачка за акомулатор, тя е 4 A и го клати компресорчето идеално. (внимавай зареждачките имат защита, ако ти изключва компресорчето по някое време, трябва накой разбиращ от ел. уреди да ти махне защитата.) На тая система може да си монтираш всякъкви подобрения, като манометър-който се взима от компресорчето за кола, филтри за конденза , кранчета, по голяма бутилка и всякъкви други работи. Вторият начин за захранване на системата е със работещ компресор от хладилник, (такъв компресор също имам, но в никой сервиз не пожелаха да ми го направят да работи на въздух и да ми свържат токовете. (сега нямам време да търся кой да го први иначе имам и приготвена бутилка от пожарогасител за разширителен съд. Това са вече глезотии). Третият начин е ако си имате от най-евтините компресори от Метро и Парктикер само завинтвате преходника, който се продава с аерографа и сте готови струва около 200 лв. Евтиния вариант който описах струва 20 лв. за аерографче 25 лв за зареждачка за акомулатор (без която може спокойно да минете) и 8-10 лв за компесорче. От там на татък всичко зависи от уменията, които ще развиете с аерографа. Купете си повечко стъклени шишенца за боя на аерографа, за да не го миете по 100 пъти (ако е от евтините). Ако решите, че ви трябва на татък по-скъпа техника ще се ориентирате сами според ваще нужди и възможности. Пожелавам ви приятни експерименти!