Гроздане, явно нещо не си разбрал...може и аз да не съм го доизяснил.

1.Политиката на НАШИЯ клуб си е НАША работа. Може само да ти благодарим за добрите пожелания, но дали ще (а може би отдавна сА) приложим е съвсем друг въпрос.
2.На 99 % от снимките тук (не слагам 100% за застраховка) са качени на лични индивидуални галерии пръснати в цялото интернет пространство. Тук, в местната галерия са качени снимките необходими за главата на сайта. За подробности се обърни към форумната администрация, защото това го знам от някого (или пък беше по подразбиране), но те са точните хора които (и ако преценят, че трябва) могат да ти дадат информация.
3.Надявам се този сайт ако ти послужи за готова галерия от снимки които да ползваш за бъдещото списание , да спазиш елементарните принципи на авторските права (и съответното адекватно заплащане) като се допиташ до собственика на съответната снимка. В противен случай има шанс да изчезнат (и да се прекрати качването) на каквито и да е било снимки тук.
За да не стават недоразумения, моето разбиране за предложенията на Митко, са такива (в частта на заснетите модели):
- да си направим тук галерия която да представя моделите на различните мащаби, епохи и т.н на моделен подвижен състав.В нашето (българското) мрежово пространство база със снимки на модели ВСЕ ОЩЕ НЯМА. За това иде реч. Логично е че щом става за български модели , не е лошо да има снимки и на съответният локомотив в 1:1. Не става въпрос да се дублират известни галерии на други сайтове (като Локфорума или Railwaymodeling) но трябва да имаме и такива снимки. Все пак тук е моделен сайт, а такова нещо е необходимо както на членовете на форума , така и на неговите (временни) посетители.Най-малкото става въпрос и за база за сравнение....
- в допълнение, аз добавих, че би могло да се видят добрите попадения, както на модели, така и на снимки и да послужат като база за евентуално издаване на клубен календар. Снимките ще са видни от всеки който пожелае, а от това по-добър повод за "избрани" - просто няма.
Излишно е да уточнявам въпроса за собственост и авторство, тъй като два такива проекта (макар и по-скромни) вече са реализирани и е доказано , че проблеми не е имало и всичко е по правилата на етика,морал и т.н.
В заключение ще кажа, че тук е обединяващ сайт който освен всичко друго (надявам се) има и не леката задача да показва клубният живот в България , тоест логично е да показваме снимки и модели идентифициращи се по един или друг начин с нашият клуб. Не разбирам какво те дразни, тъй като вашият клуб също качва снимки и видеоматериали и до сега никой не е изказал отрицателно становище , каквото явно прозира в твоят пост.
Друг е въпроса ако нашият богат клубен живот (всъщност тук се виждат около 25 % от него) е по-напред от останалите...Но смятам, че оспорването му не е пътят към развитието на който и да е клуб в страната ни.
Поздрави!
(тя тази дискусия всъщност е молко излишна щото струва ми се, че администрацията /мълчаливо или не/ се произнесе по въпроса. Аз исках да подкрепя един млад член на обществото по железопътен моделизъм, на който някой се опитаха да подрежат крилата на мечтите...)