eurostar
Сделки:
( 10)
Hero Member

Публикации: 582
N-scale, Era V+
|
 |
« -: 29 Април 2010, 13:38:08 » |
|
В изработката на един макет трябва да разбираш от 100 неща. Това го е установил всеки от нас. Отварям тази тема, защото си задавам хиляди въпроси и не мога да ги разреша, въпроси относно планирането и изработката на индустриални съоръжения върху макета. Всъщност, идеята е с общи усилия да внесем яснота какво може и как се прави - логистични терминали, нефтени и газ резервоари, силузи за зърно, фабрика за дървен материал, речни докове, каменоломни и др. Интересува ме най-вече как ж.п. линиите проникват в индустриалните дворове и как да се направи всичко така, че да има смисъл, а също и по най-икономичния начин, с оглед ограниченото пространство на макета. Идеята ми дойде от последната снимка от макета на Мариан и Свилен Борисови с мини логистичен терминал, задължителната бариера на пропуска и хубав контейнерен кран. http://www.prikachi.com/files/1537387X.jpg На мен и на много други това ни предстои, но мястото все не стига. Моля, давайте снимки и най-вече планове как огромните съоръжения се претворяват за целите на един макет.
|
|
|
|
« Последна редакция: 30 Април 2010, 01:07:42 от eurostar »
|
Активен
|
|
|
|
eurostar
Сделки:
( 10)
Hero Member

Публикации: 582
N-scale, Era V+
|
 |
« Отговор #1 -: 29 Април 2010, 14:02:10 » |
|
Ето нещо, което харесвам, но не се виждат ясно платформите и крановете, които влизат в цистерните на влака и камионите. Всяка подробност е важна. 
|
|
|
|
« Последна редакция: 30 Април 2010, 01:09:05 от eurostar »
|
Активен
|
|
|
|
|
Adrian
|
 |
« Отговор #2 -: 29 Април 2010, 14:25:03 » |
|
щом ти дето си в N пъшкаш за място - какво да кажат другите ? Това са си гъзарии за изложбени павилиони ..
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gregary
КЖМ - България
Сделки:
( 26)
Hero Member

Публикации: 710
ІV и V,HO SBB DB София
|
 |
« Отговор #3 -: 29 Април 2010, 15:05:54 » |
|
Да - това е интересно.Аз примерно съм решил на моя бъд.макет да има въгледобивна мина и контейнер терминал свързан с някоя река и затова се обурудвам и с подобни вагони.  Все се каня да снимам терминала на мина "Чукурово",защото минавам често от там,но все си забравям фотото 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
zazo
Сделки:
( 13)
Hero Member

Публикации: 1717
Замърсеното тяло поддържа духа неспокоен.
|
 |
« Отговор #4 -: 29 Април 2010, 16:07:43 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
EMPEROR
Moderator
Сделки:
( 5)
Hero Member

Публикации: 1944
HO | IV,V | DB,DR,DB-AG | София
|
 |
« Отговор #5 -: 29 Април 2010, 16:34:42 » |
|
Зазе......... тея са УНИКАЛНИ!!!!!!!!!!!!! Не знам що си ги крил до сега 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gregary
КЖМ - България
Сделки:
( 26)
Hero Member

Публикации: 710
ІV и V,HO SBB DB София
|
 |
« Отговор #6 -: 29 Април 2010, 17:27:47 » |
|
Направо е яко пипнат 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
spas_tf
Сделки:
( 4)
Full Member

Публикации: 230
HO Епоха V -VI София
|
 |
« Отговор #7 -: 29 Април 2010, 18:27:28 » |
|
Мили хора искам да издам една тайна. За повечето , които ме познават може би е известно , че съм архитект , но дори те не знаят , че съм специализирал именно "Промишлени сгради". Мога да ви дам инфо от реалните заводи със схеми на проникване, но това от сега ви казвам , ще глътне огромно място. Трябва много добре да помислите по този въпрос!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
TANO
Сделки:
( 9)
Sr. Member

Публикации: 360
|
 |
« Отговор #8 -: 29 Април 2010, 22:35:12 » |
|
Има значение и какъв макет ще правите - на българска или немска тематика. Понеже ако е български тогава към гарата ще можете да вържете само един ВИНПРОМ.  Щото това май е единствената индустрия, която функционира в БГ. Ако е немски тогава възможностите са повече. Ама аз избирам българското 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mixy
Сделки:
( 3)
Hero Member

Публикации: 579
TT, DR & DB, IV+, София
|
 |
« Отговор #9 -: 29 Април 2010, 22:43:38 » |
|
Идеята е много хубава. Нека който има снимки и представа за това, как трябва да се направят нещата (като spas_tf) възможно най-реалистично, да сподели снимков материал на истински съоръжения и опит с останалите по-непосветени моделисти, като моя милост. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
spas_tf
Сделки:
( 4)
Full Member

Публикации: 230
HO Епоха V -VI София
|
 |
« Отговор #10 -: 30 Април 2010, 10:35:16 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
Best Ripper
Сделки:
( 13)
Hero Member

Публикации: 1459
TT & H0 (AC) & Spur 1 - София
|
 |
« Отговор #12 -: 30 Април 2010, 21:28:40 » |
|
Такива макети са за изложби, панаири, снимки и клипове... Ако евентуално има някакъв влак, то той върви изумителните 2 метра напред и 2 метра назад...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
KRAKOMOBILA
Сделки:
( 8)
Hero Member

Публикации: 1936
46-та серия долу от графика - Шкода рулз!
|
 |
« Отговор #13 -: 30 Април 2010, 21:30:02 » |
|
Такива макети са за изложби, панаири, снимки и клипове... Ако евентуално има някакъв влак, то той върви изумителните 2 метра напред и 2 метра назад...
Но все пак, чрез модули може да се затвори кръга и да си караш и влакове.. Но реализма определено е на по-високо ниво.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Gervasii
КЖМ - България
Сделки:
( 1)
Hero Member

Публикации: 1393
НО DRG IIb епоха София
|
 |
« Отговор #14 -: 30 Април 2010, 22:45:04 » |
|
Има значение и какъв макет ще правите - на българска или немска тематика. Понеже ако е български тогава към гарата ще можете да вържете само един ВИНПРОМ.  Щото това май е единствената индустрия, която функционира в БГ. Ако е немски тогава възможностите са повече. Ама аз избирам българското  за ВИНПРОМ-а съм за!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|