Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Какъв макет да НЕ правим...
Best Ripper:
.....dispatcher......
pavel75:
--- Цитат на: Mixy link=topic=2428.msg40555#msg40555 date=1272884439 ---.....
Моят коментар е за спиралата - наистина не разбирам какъв би бил смисъла на това чудо, освен за изпитание на ходовите качества на локомотивите. Може би човекът си прави собствени модели, а може и да е замислил нещо, за което ние да не се досещаме.
--- Край на цитат ---
Освен спиралата - ако наклоните са толкова големи наистина ще седи грозно.
Аз бих искал да чуя мнението и на Тошко (bdz43).
Vlado:
Добър си е макетът. Просто е малко претрупан, нищо повече. Аз бих обърнал внимание на всичко останало без релсите - баласта, тревата, дърветата и т.н. Мисля, че е направено много добре. Един макет не е само релси, а цялостна визия, пък на мен тази ми харесва. Но и пак казвам - не съм привърженик на безкрайното количество релсов път, а това тук е факт. Ето пък и лошата страна.
pach:
--- Цитат на: Vlado link=topic=2428.msg40615#msg40615 date=1272956215 ---Добър си е макетът. Просто е малко претрупан, нищо повече. Аз бих обърнал внимание на всичко останало без релсите - баласта, тревата, дърветата и т.н. Мисля, че е направено много добре. Един макет не е само релси, а цялостна визия, пък на мен тази ми харесва. Но и пак казвам - не съм привърженик на безкрайното количество релсов път, а това тук е факт. Ето пък и лошата страна.
--- Край на цитат ---
Ти това сериозно ли го смяташ?
:swoon:
Или опонираш за да поддържаш огъня в темата? ;)
Нещо не разбирам, как може да твърдиш че те кефи такъв "добър" макет с такива наклони? :scratch_ones_head:
(означил съм ги с червено)
Ако това те кефи , защо на твоя макет си ги направил според книгата на Ю.Ботев?
Или бъркам нещо? :resent:
Владо, нима би си пускал редовно локомотивите да изкачват такива наклони?
Пък наклона в средата на макета направо е убийствен (направил съм го с червени пунктирани стрелки) и защо - само за да има някакъв безмислен глух коловоз в парка?
Може би ще е за "музеен". :scratch_ones_head: :lol:(означен е със синьо и номер 4).
А стрелките не само че не са им скрити апаратите (е...не всеки може и да го направи) но те не са и баластирани (разгледайте другите снимки)..
Не смятам , че който и да е сериозен моделист , би допуснал да си направи такъв макет, пък камо ли и да се кефи на него!!! :sarcastic:
Ако приемем догадката на Микси, че спиралата има някакво неизвестно все още предназначение, искам да попитам какво би било то, та да налага да се спуска цели десет етажа (~70 см) ?
Може би за да "разгърне" останалата част от макета на пода (като в добрите времена на всеки лазеш по пода бъдещ моделист) та да има къде да се "карат" влакове?
Такава спирала би имала някакъв смисъл ако изкачваше новите етажи над макета! ...но под него... :scratch_ones_head:
Това направо е несериозно и аз предлагам да говорим конкретно (с технически доказателства) за предимствата (нима вижда някой такива) и недостатъци на този макет!
Останалото са общи приказки като в говорилня! :sarcastic:
Vlado:
.....dispatcher......
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия