Главен форум | Main forum > Фремо | Fremo

Изработване на Фремо модули

<< < (4/9) > >>

toniemi:

--- Цитат на: lok45111 link=topic=247.msg4347#msg4347 date=1209584380 ---Аз бих имал желанието да направя модул с локомотивно депо, но това би трябвало да се обсъди с всички тук и най - вече с Майстор Жоро, който май тука е шеф - диригента на парада. Иначе идейката за депо е проста. Едно електровозно хале с два коловоза от правия тип, едно ветрилообразно хале с 4 или 5 коловоза за екипировка, обходен коловоз от север, обходен от юг, ревизионен канал, пясъчник и административна сграда, всичко на всичко ще е с общо 8 - 10 стрелки от двата типа, един обръщател и поне 3 електрифицирани коловоза. Мисля, че това ще е новост в клубния макет.

--- Край на цитат ---
Ще ти трябват малко над 1000лв. ;D

lok45111:
Ще трябват освен ако халето не си го строя сам. Обръщатея и ветрилното може да почакат, но ел. цеха и Експлоатацията са лесна работа. Трудно ще се оправя с дърводелската дейност, намиране на подходящи плоскости и др., но тук ще потърся помощта на компетентна дърводелска фирма и спонсорството на елитна верига столични пицарии, чиято реклама ще търкаляме върху електровоз на 31-ви Май на срещата ;) Връпросът е, че определено начален капитал ще е нужен и не съм сигурен ще съм готов ли до края на Май или ще стане като в лафа "На есен с песен..."

pach:

--- Цитат на: lok45111 link=topic=247.msg4349#msg4349 date=1209584867 ---Ще трябват освен ако халето не си го строя сам. Обръщатея и ветрилното може да почакат, но ел. цеха и Експлоатацията са лесна работа. Трудно ще се оправя с дърводелската дейност, намиране на подходящи плоскости и др., но тук ще потърся помощта на компетентна дърводелска фирма и спонсорството на елитна верига столични пицарии, чиято реклама ще търкаляме върху електровоз на 31-ви Май на срещата ;) Връпросът е, че определено начален капитал ще е нужен и не съм сигурен ще съм готов ли до края на Май или ще стане като в лафа "На есен с песен..."

--- Край на цитат ---
Добре дошъл - ако искаш се представи в съответния раздел .
Колкото до модула , радвам се че си "навит" , но не е толкова лесно , най-вече с дърводелството - не забравяй че точноста на челата е много важна .Както и че трябва да са идеално прави , щото разлика повече от 0,5 мм на връзките при релсите стои най-малкото грозно.
Колкото до "електрификацията" на модула може да я правиш на етапи щото още нямаме модули като хората , камо ли електрифицирани...Сега като се замисля , това не е обсъждано тук , но смятам ,че рано или късно ще се електрифицират и "по-старите" модули.То ще си стане както в действителността - "тази година - полумодули , а догодина цели модули" ;D ;D ;D ;D ;D

pach:
Ето малко снимки от поредният клубен модул...
началото е най-трудно - да намериш време и желание да го направиш... :-[

началото

край на началото ;D

поглед отгоре.

продължението , и тук вече е допусната първата грешка , ама като го дялках в кухнята , а компютъра е на другият край...

Мда , обаче снимката от отстранената грешка съм я сбъркал ...
Абе всяко начало е трудно! ;D ;D ;D

Жоро:
Казах аз на Иво, махни тия дупки, че хората ще има да се чудят за какво са, ама няма кой да чуе. Всички оградени с червено са излишни. И ето Pach най-прилежно е дупчил залудо. Нейсе, за другия(?) модул ще знае и той и другите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия