Главен форум | Main forum > Фремо | Fremo
Изработване на Фремо модули
Жоро:
--- Цитат на: Vlado link=topic=247.msg2087#msg2087 date=1203424756 ---Модулът на Иво (този за който говоря по-горе) е направен за 52 мм разстояние между двата пътя или с други думи леглото е пригодено за такива габарити. В момента единият път е приближен според нормите на Жоро. Няма обаче никакъв проблем, при положително решение в полза 52 мм, да се преправи в нужния размер.
--- Край на цитат ---
Владо, как стигна до извода,че модула на Иво е за 52мм, като размерите ги осъждахме с Иво и двата модула са правени по една и съща скица? И "леглото" не е пригодено за 52, защото такъв размер изобщо не е обсъждан.
Vlado:
--- Цитат на: Жоро link=topic=247.msg2089#msg2089 date=1203426053 ---Владо, как стигна до извода,че модула на Иво е за 52мм, като размерите ги осъждахме с Иво и двата модула са правени по една и съща скица? И "леглото" не е пригодено за 52, защото такъв размер изобщо не е обсъждан.
--- Край на цитат ---
Видях го със собствените си очи. Леглото на пътя е по-широко от едната си страна. Това ми подсказа, че има разлика между сложеното и проектното.
Не искам да спорим, а просто изразявам мнение. Ако всички сте на позицията 42 мм, а не 52 мм, млъквам начаса. За мен е по-важно да се правят макети, а не думи.
:-)
Vlado:
И тъй като въпросният модул на Иво е у мен за ъпгрейд, ще се постарая за събота поне да сложа мрежа, там където ще има треви, храсти и дръвчета, с близката перспектива с неговия собственик да го озеленим и направим приятен за окото.
toniemi:
[/quote]Шоо стая ва, нали си прайхте сбирщина уняден.Шо ще моделираме,че месърбят корубите?Ша сделаме ли модулаторчета?Пуснете точни драсканици,и издайте,шо си думахте тамъска на сбирщината.И по-бързичко че неам време. ;D
lok45111:
Аз бих имал желанието да направя модул с локомотивно депо, но това би трябвало да се обсъди с всички тук и най - вече с Майстор Жоро, който май тука е шеф - диригента на парада. Иначе идейката за депо е проста. Едно електровозно хале с два коловоза от правия тип, едно ветрилообразно хале с 4 или 5 коловоза за екипировка, обходен коловоз от север, обходен от юг, ревизионен канал, пясъчник и административна сграда, всичко на всичко ще е с общо 8 - 10 стрелки от двата типа, един обръщател и поне 3 електрифицирани коловоза. Мисля, че това ще е новост в клубния макет.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия