Главен форум | Main forum > Фремо | Fremo

Изработване на Фремо модули

<< < (7/9) > >>

pach:
Хм , като стана въпрос за напасване - това е важно само на челата , които ги правих едновременно,тоест ако се сгрешени ще е и за двете ,дано не са за боклука.Работата по това дърводелство отне 9 часа (един неделен ден с прекъсвания за бира и формула 1) но чистенето след това ...  ::) глътна вечерта!!!
А не знам дали се брой за грешка , щото сега се сещам и още нещо - дължината е точно 1224 мм .Ами страниците са от бриколаж рязани на 1200 мм , пък аз се залисах с реката там и забравих да ги скъся .
Ще видим утре как ще изглежда с временният мост при Жоро... :-[

zazo:
И без това темата се съживи. Та да питам и аз? Свалих си чертежа за модул с двоен релсов път, но там с един жълти букви пише, че мащаба е 1:100. Трябва ли да преизчислявам или дължината на страничните чела си е 500 мм.?

pach:
Челата са по 500 мм , а страниците са максимално 1200 мм...както сам си видял в събота! ;D

zazo:
Много добре видях. Но тия 1000мм радиус на завоя ще ме откажат да правя нещо в крива. Въпреки това да ги видиш на живо модулите е бая нахъсващо. В крайна сметка ще гледам поне с един прав да се отчета.

pach:
Добре момчета , на поредната среща в събота още един наш колега заяви че има свободен достъп (тоест началството е далече) в момента към цял цех с дървообработващи машини .Жертвоготовно предложи да се организираме , да закупим материал (листов шперплат 12 мм) и да ни "извърти" 10-20 стандартни и ЕДНАКВИ чела за модулите . Какво правим?
1. ще се ослушваме като патици в папур.
2.ще се спасяваме по единично.
3.ще мъчим Рефил с единични бройки на "копир-машинка"
4.няма да правим повече модули.
5 ще вървим на м****та си...

Аз все пак съм в ТТ , колегата с дърводелският цех е в N - и кво праим сеа???

Тук хобисти , модулисти , моделисти и колекционери (що бе и те искат да си виждат колекцийте в движение )

ИМА ЛИ , ИЛИ НЕ ???????????????

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия