Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Баласт и баластриране

<< < (54/60) > >>

daddy_g:

--- Цитат на: spas_tf link=topic=4359.msg91412#msg91412 date=1380181204 ---То не е нужно да я разлепваш. Ето един много добър пример как да го направиш :

http://www.youtube.com/watch?v=4s1OiQJ1kws&feature=c4-overview-vl&list=PLt53kL8MrhDAANGGPxO0Wl7-ztJZaUxc5

Мисля , че няма да сбъркаш  :hi:

--- Край на цитат ---
Нямам аерограф

Adrian:
силно разредена водна боя , или оцветител за латекс :) + четка
с тъмно кафяво/черно направи маслените разливи от машините посредата на коловоза ;) наистина така прилича на ориз

jopeto:
Има много лесен начин !!!! Случайно го открих!  Взимаш Ц200 и го разреждаш, като за баластиране, там с капчицата течен сапун и редичко да е.  Намираш едни водни боички и разтваряш, малко от кагфявото вътре, по твой вкус. Може и с четка да нанасяш, може и със спринцовка да повториш фикса. При мен резултата се получи случайно, след като смесих два вида баластра и Ц200- та разми , кафявата, която се оказа ,бяла баластра боядисана с акрилна боя. Но ефекта на края излезе много сполучлив!   

pach:
В Club BGTT промиваме предварително черната и кафява баластра на АUHAGEN. "Откритието" е на Митко Топалов!
Също се оказва че е бяла, оцветена в различни цветове. След една/две и повече промивки,
които правим в зависимост от ефекта който ни трябва, я изсушаваме и полагаме по познатия начин.
Получава се много добра "шарения" (направо като истинската), която допълнително покапваме с ръждива смес или
потръкваме със полусуха четка топната в съответната боя за "разлято масло". Резултата е бърз, лесен и мн.добър!

Vlado:
Опитах се да си спомня какво съм правил по макета навремето, за да постигна някаква реалистичност на баласта и тъй като намерих няколко снимки, да споделя и аз опит:
Тук използвам техниката на сухата четка, като след като потопя четката в избраната боя, на някое чисто място мацам докато не започне само леко да маже косъма (боята не е плътен слой, а по-скоро остатък) и чак след това започвам да покривам баласта. Получава се лек оттенък, намек за боядисано, нюанс. Вярно, трудоемка техника, но, мисля добра, ако се изпълни добре:

По-големи снимките тук: http://media.snimka.bg/8846/023947855-big.jpg?r=0

В случая съм нанасял имитация на ръжда от калодките на композициите, така често срещано положение по големите наклони по жп мрежата ни.
Уви, критичният ми поглед изнамери много кусури за собствената ми работа, но все пак, смятам, може да се даде като пример.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия