Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Баласт и баластриране

<< < (56/60) > >>

pavel75:
Нещо не мога да намеря другата тема. Като я открия ще ги слея. Тук пишете за баластра, а в старата нека остане само за гара Гавраилово в НО.

WarDog:
Не знам още ли се следи темата, но да споделя и аз.
Помагайки на сина да си направи диорамата, се зачудих как да имитирам чакъл. пробвах това и онова, рових в нета и т.н., имаще завидни резултати.
Но веднъж погледа ми попадна на аквариумът и какво да видя...
... филц, различни по размер и цвят зрънца. Идеалният материал. Разтърсих се и в един зоомагазин намерих голям щанд за акваристика. А на него филц за дъно на аквариум, размери от фин морски пясък до дребен чакъл 3-6мм, цветове няколко.
Купих помалко от тях, и в къщи експериментирах с различни пропорции. Получи се много добре, като избрах подходящата просто поръсих върху нанесеното лепило и отстраних излишният материал. Без оцветяване и дообработка, напълно естествен вид.
П.П.
Наскоро разбрах че в някои строителни магазини можеш да намериш същото на по-ниски цени.

WarDog:
Искам да се извиня, за каламбура който направих.
В индустрия като строителството,занимаваща се с обекти с големината на сграда, камъчета  с размери в мм са мнооого финни.Затова нарицателно им казват "филц", по аналогия с филцовият плат.

Mixy:
Баластиране в 1:1 - Агартала, Индия. Работник изсипва камъни върху новострояща се влакова линия.

Поне в това отношение май сме по-напред...

Величко:
При над милиард население, ако автоматизират всичко, безработицата ще е предпоставка за масови безредици и още по-голяма смъртност. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия