Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Баласт и баластриране
XRISTO:
И аз, да ти кажа честно, малко се поучудих.От клингерита ще станат някакви стружки, които според мен не ще стават за баластиране, ама като пише така...то каква била работата.Пък това клингер не го знам какво е,клинкер съм виждал ама клингер? ::)
pach:
Хм , подведох ви аз , със грешното изписване (автоматизъм) :-[ :-[ :-[ на тоя клингерит...
Рипер , таблицата с размерите съм я свалил от Конрад каталога на производителите на такива баластри.Но най-добре да си пробваш на нещо и да си прецениш сам , което ти най - харесва.Аз писах ,че много от колегите в НО ни "крадат" материала щото им се струва по-реалистичен.
Тано , за С200 в 1-1 ми се струва за баластрата многа трудоемко и с разход на материали , но не съм прилагал такава гъста смес , освен при лепене на дърво...
Инак по тази технология ми е направена "онази" пътека с прав ъгъл на модула , дето "завива" покрай една "скала" - тя впрочем също я лепнах с разреденото лепило направо върху тревата , та сега ме е яд че нея затиснах с енциклопедията , да потъне в тревата , седи малко ефирно - дори не е смачкала тревата под себеси , ама не се вижда ;)
Пясък от пътеката не можах (поне видимо) да дръпна с прахусмокачката и "почесване" с четката директно върху нея.По това време не можех да обърна модула и да видя какво и паднало излишно , защото бях залял част от реката с епоксидна смола , щеше да изтече "барабар с рибата" в нея ;D ;D ;D. И пътеката е още цяла...
Така смятам да баластирам и малкото трасе което имам на модула (нали е 90 см мост) та ще разбера дали е ефективно това с 1-5 + омекотител.За сега сведенията са добри...
Адри с кой номер четка "покапваш" по средата на коловоза , не става ли много изцапано !?тоест колко едрички са ти петната зависят ли освен от номера на четката , и от гъстотатат на боята ? И каква боя ползваш?
;D ;D ;D
Adrian:
Драг ми приятелю ,
за боя ползвах една кафява и една черна от боичките на Кольо-художника (беше човекът на посл.сбирка). Тънка худ.четка със силно разводнена смес трасира масления теч , като тук таме с по-черно отколкото кафяво точкувам 'петна' от по-дълъг престой на машините (обикн преди семафор или стрелка)
pach:
Боято е "Аеротон" значи!Не знаех че и неговите са водоразтворими , винаги съм си мислил че са на ацетонова основа? А номера на четката?
;D от която капеш тая боя? Явно като стигна до състаряване на трасето , ще се пробвам с различни...
Adrian:
'разредена' е по-точно казано ; за номера - не си спомням ; действам 'на око' и без много мислене - винаги с любезното съдействие на J.Walker .
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия