Best Ripper
Сделки:
( 13)
Hero Member

Публикации: 1459
TT & H0 (AC) & Spur 1 - София
|
 |
« Отговор #15 -: 15 Юни 2010, 21:52:44 » |
|
Колегата има предвид, че трева не се слага там където има баластра. Друг е въпросът обаче дали ти ще слагаш баластра. Има не малко макети, особено първи опити, където на моделиста не му се занимава да слага баластра. Освен това зелената подложка може да е тип кече или велтер, която може по този начин да обезшуми движението и да замести корка. Принципно под линиите само се слага подложка за обезшумяване и за повдигане на релсите над основния плот за имитация на насип /който после се оформя с баластрата/, а извън релсите не се слага - трева, къщи, дървета и т.н. се монтират направо върху плота. Иначе задължително усили с оребряване плота, защото ще се огъва и измята с времето. Може да се стигне и до изкривяване на линиите и разкачането им при опит за преместване на плота. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bategojko
Сделки:
( 16)
Hero Member

Публикации: 546
HO, София
|
 |
« Отговор #16 -: 16 Юни 2010, 09:49:35 » |
|
Много трудно се прави макет, а и толкова време отнема. Така е... Хората са казали - "Хубавите работи, бавно стават"  Аз се занимавам вече почти година с моя макет и съм минал през доста перипетии до сега.  Описвал съм етапите на работа. Можеш да разгледаш темата: http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1889.0.htmlВсичко, което написах в предишния си пост има за цел само да ти помогне. Когато имаш въпроси - питай за да ти се отговори... Приятен ден... 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mixy
Сделки:
( 3)
Hero Member

Публикации: 579
TT, DR & DB, IV+, София
|
 |
« Отговор #17 -: 16 Юни 2010, 11:36:45 » |
|
Много трудно се прави макет, а и толкова време отнема.  Точно това му е готиното на моделизма. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
TMZ
Сделки:
( 0)
Jr. Member

Публикации: 59
|
 |
« Отговор #18 -: 26 Юни 2010, 21:40:02 » |
|
Днес направих едно пробно кръгче с ТАРУСА, как готино завива не е истина. Вече имам тунел и мост, и малко контактна мрежа. На снимката минава през силно пресечена месност и се наложи да му набутам по-едри камъни отдолу за да е стабилен и да не вибрира. Гарата обаче ще я мъча още преди да пусна снимки. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
prognosis
Сделки:
( 0)
Sr. Member

Публикации: 482
|
 |
« Отговор #19 -: 18 Юли 2010, 23:26:16 » |
|
Goog work, kip good!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
TMZ
Сделки:
( 0)
Jr. Member

|
 |
« Отговор #20 -: 08 Януари 2012, 02:23:40 » |
|
За съжаление цигани ни влязоха в къщата и ми почупиха макета на тавана, нищо не са откраднали но всичко беше изпотрошено.  Бях го завършил вече. Съсипан съм. Радвайте се на това което имате и се пазете от цигани, такова племе сигурно няма и в Африка.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
spiritt1974
КЖМ - България
Сделки:
( 11)
Full Member

Публикации: 249
HO, IV-VI, SBB, DB София
|
 |
« Отговор #21 -: 08 Януари 2012, 04:02:11 » |
|
Потресен съм... как може такава вандалщина?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
anubis
Сделки:
( 2)
Full Member

Публикации: 226
HO; БДЖ; deutsche II,III,IVa; Schmallspur
|
 |
« Отговор #22 -: 08 Януари 2012, 05:35:35 » |
|
Човече, напълно разбирам колко опустошен се чувстваш (бил съм в подобна ситуация) и искрено ти съчувствам. ...dispatcher...
|
|
|
|
« Последна редакция: 08 Януари 2012, 13:11:01 от Dispatcher »
|
Активен
|
|
|
|
emilchaushev
КЖМ - България
Сделки:
( 0)
Sr. Member

Публикации: 452
N scale 1:160
|
 |
« Отговор #23 -: 08 Януари 2012, 10:58:47 » |
|
Хипер, ултра, мега неприятно... ...dispatcher... Но погледни от положителната страна.. сега е момента да внесеш корекции, за които си се замислял, но не ти се е преправяло.
|
|
|
|
« Последна редакция: 08 Януари 2012, 13:10:31 от Dispatcher »
|
Активен
|
|
|
|
BaHkaTa
КЖМ - България
Сделки:
( 0)
Full Member

Публикации: 184
BDZ/DB/DR - София
|
 |
« Отговор #24 -: 08 Януари 2012, 11:06:47 » |
|
Ужасно неприятно  Не можахме да го видим завършен. Щом не са ти потрошили моделите пак е добре. Ще си направиш нов макет по хубав, ще ползваш и натрупания опит до момента. Горе главата 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hristo_t
Сделки:
( 16)
Sr. Member

Публикации: 413
H0 - IV DR/DB Бургас
|
 |
« Отговор #25 -: 08 Януари 2012, 11:18:36 » |
|
Жалко наистина. Колегата отдавна не беше писал тук. И сега излиза с такава лоша новина. Думи нямам. А ще си спестя и коментарите за извършителите, защото ще са в разрез с правилата във форума. Добре е че нищо не са откраднали и ще можеш да изградиш наново макета си. Успех.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
TMZ
Сделки:
( 0)
Jr. Member

|
 |
« Отговор #26 -: 11 Януари 2012, 22:21:20 » |
|
Благодаря за коментарите, не го пожелавам на никого.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Der Hetzer
Сделки:
( 56)
Hero Member

Публикации: 1240
Гласът на Справедливостта
|
 |
« Отговор #27 -: 11 Януари 2012, 22:28:46 » |
|
Живеем в толкова сбъркано време, когато за съжаление дори и след такова деяние, за да имитираме някаква лицемерна "толерантност" не можем да наречем виновниците с истинските им имена  На извършителите им пожелавам разни лоши неща, като например ампутация и на четирите крайника 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mixy
Сделки:
( 3)
Hero Member

Публикации: 579
TT, DR & DB, IV+, София
|
 |
« Отговор #28 -: 12 Януари 2012, 00:11:21 » |
|
Случилото се наистина е много неприятно...  Живеем в толкова сбъркано време, когато за съжаление дори и след такова деяние, за да имитираме някаква лицемерна "толерантност" не можем да наречем виновниците с истинските им имена... Интересно, ако виновниците бяха от "правилния" етнос, с какви имена щяхме да ги наречем?! Или пък тези, обрали 100-те локомотива на немеца от морето? Дали и те са от "малцинствата"? Времето е сбъркано, защото такова сме си го направили... Всички ние, без оглед на етнос, партийна, религиозна или каквато и да е друга принадлежност...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Der Hetzer
Сделки:
( 56)
Hero Member

Публикации: 1240
Гласът на Справедливостта
|
 |
« Отговор #29 -: 12 Януари 2012, 00:20:10 » |
|
За престъпника няма етнос, но в двата случая разликата е очевидна - тези които са обрали немеца от морето може би ще се опитат да продадат откраднатото с цел лично облагодетелстване, докато тези, потрошили макета на колегата, сблъсквайки се с нещо невиждано и непознато (в случаят този макет) са следвали своят животински инстинкт, просто колкото и да се опитваха да ни лъжат "че всички са равни" - нивата на еволюционно развитие са очевидно различни ...dispatcher...
|
|
|
|
« Последна редакция: 12 Януари 2012, 10:15:01 от Dispatcher »
|
Активен
|
|
|
|
|