Главен форум | Main forum > Останалият подвижен и неподвижен състав | Rest of the mobile and immobile composition

Относно сградите в хобито.

<< < (5/10) > >>

Vlado:
С макетен нож и ученическа линия, като плътно натискаш линията към повърхността и без много да натискаш правиш с макетния нож първия срез. След това внимателно повтаряш среза, докато не се се среже напълно.
п.п. Но от друга страна пластмасата е доста твърда и горния способ ще те затрудни (най е подходящ за картон). Затова взимаш малка ножовка. Продават се в магазините. И съответно мини лист за ножовка. С нея безпроблемно можеш да режеш пластмаса без поражения. След като срежеш, с мини пиличка обираш създалите се в следстие на рязането мустачки и си готов.

XRISTO:
Аз като режа нещо подобно, го захващам от двете страни с две планки от конструктор (едновремешните) и си режа с макетното ножче,бавничко става.Повтарям, повтарям докато го срежа. Че даже и с поялник да се топи не е проблем, после отчупвам осенъците, поотъркам я върху шкурка, залепена върху едно дървено трупче и става идеално право.  :good:

Ха, докато пишех, Владо ме е преварил, че и методът му е сходен с моя.Значи и двамата сме открили...топлата вода...  ;D

liro4605:
 :hi:Благодаря!
Замисъла ми е от 3 депа на ПИКО да направя едно по разчупено.Сега като смятам обаче ще трябва да взема 3 ,като на 3 тото ще ползвам само покрива.Дали има някакъв начин да си направя сам ефектен покрив и ако има от какъв материал?

Мога да си позволя да експериментирам заради цената му,пък да видим какво ще се получи  ;D .

Vlado:
Покрив аз взимам от Аухаген (сигурно и други фирми произвеждат, но не зная кои). Всичките сгради, които съм направил са с такъв покрив. Разгледай и прецени. Ако ти върши работа знай, че е пластмасов и важат техниките за рязане, посочени от мен и Ицо.
Успех!  :good:

XRISTO:
Имам някакви Пиковски покриви, ако имаш снимка на наличните ти и ми изпратиш размер на необходимото парче ще ти изпратя, за да не се набутваш заради едно парче със цяло депо.Стига да имам такъв цвят и големина.  :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия