Мдаааа. Някой спомена, че се досеща за кой ще бъдат интересни тези снимки и цялата тема и никак не сгреши

)) Невероятно! Май ще стана редовен посетител на така заформилата се темичка!
За Бургаските солници:
Изключително интересно, ако наиситна ще стават атракционни! Някой може ли да даде повече информация по въпроса? От къде знаем за това? Знам, че много отдавна това е било реалност - имало е атракционно влакче "чайка", което е пътувало в района, но от години вече не се движи. Дали отново ще може всеки да се повози там и да се порадва на чудната природа - и най-вече на уникалното за България междурелсие?
От снимките в чешкия сайт;
Силно ми се струва, че една от тях не е от Септември-Добринище, а от Оряховската; вече закрита теснолинейка. Под снимката, за която говоря, пише "jakoruda", но изобразеното никак не прилича на Якорудската гара; а най-вече влакчето е с три сини вагона, които са именно от линията Червен бряг-Оряхово (вероятно с идеята, че онази линия е стигала до Дунава са избрали на времето тази ливрея за вагоните, докато за "горско-планинската" южна теснолинейка са избрали зеления цвят.
А за модела на 75-та серия...
Направо нямам думи! Както всички знаете, най-голямата ми идея в моделизма е да си направя теснолинеен макет и ми е повече от интересно кой е направил този модел, който почти може да се конкурира с модела на Тони! Първото търсене по номера, както и по точното име на снимката в гугъл не даде нищо. От къде е дошла тази снимка? Наистина бих искал да се свържа с този, който го е създал и да науча повече. Много добър модел несъмнено!
За снимки,
Имам много, много от тях непубликувани от теснолинейката, но не знам дали има смисъл да ги качвам, при положение, че има толкова много кадри вече от теснолинейката навсякъде?