Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Вагонооткачвачки.
zazo:
Ще ми се малко да обсъдим и това приспособление. Ползвате ли и бихте ли ползвали? Какви и как ги разполагате? Аз лично не съм попадал на актуални продукти, а старите са ми много грубовати. А за симулиранте на маневрена дейност ми се вижда добра идея.
EMPEROR:
Аз лично не съм им фен... Да хубаво е недиректна намесата при маневри от страна на задмишковото устройство... но както каза доста са грубовати. По-скъп, но ефикасен начин ми се виждат електромагнитните куплунги с декодер, но като знам че не си фен на дигиталното управление, май май друг вариант не остава...
pavel75:
Аз гледах едно на Роко. Не ми се видя чак толкова грубовато, но само на снимка съм го виждал
pach:
Има и среден вариант, който впрочем го обсъждахме в някоя от съботите на клуба...май в чеТТата стана въпрос... :scratch_ones_head:
Електромагнит, чиято котва повдига кръгче изрязано от траверсната скара, заедно със съответното баластиране - останалото е като при фабричните откачвачки.
При добро баластиране в неработно положение не си личи дори къде е точно кръгчето, та се налага да се слагат съответните знаци като при фабричните откачвачки - там трябва да спреш това което искаш да се разкачи.
Дигиталните автосцепки са перфектни, по-друга причина - позволяват разкачване буквално където и когато пожелаеш, просто защото не са обвързани с инфраструктурата (тоест не са по коловозите) а са монтирани на това което искаш да откачиш.
Но на мен ми се виждат прекалено скъпи, макар че бих си сложил такива ако имам малък изпипан макет с малка гара (2/3 коловоза) и две/три четири композиции, които са ...например от първа епоха, щото там визията е от значение , за перфектна работа и кефа по такъв малък макет (или подвижна диорама ако щете) с малоброен подвижен състав е от друго естество. Всъщност част от този кеф е в дълговременната изработка на всеки детайл по него.Аз им се кефя, но предпочитам да са на фото... :nyam:
Но на среден и по-голям макет не бих си сложил цифровизирани автосцепки, защато накарая ще се объркам кое ( и на кой адрес) за какво е... :sarcastic: :scratch_ones_head:
;D ;D ;D
ПП.Това със самоделните електромагнитни откачвачки съм го избрал за моя макет.
zazo:
--- Цитат на: EMPEROR link=topic=2528.msg43045#msg43045 date=1277199889 ---...но като знам че не си фен на дигиталното управление, май май друг вариант не остава...
--- Край на цитат ---
Хаха, изпуснал си, докато беше в "почивка". Пречупих се и аз, няма връщане назад, а кефа да "надуеш" свирката е несравним.
Това с електромагнитния куплунг ми харесва, като за една две маневрени машини, но не решава проблема ако искаш да разкачиш влака по средата.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия