Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Цяла железница е сред експонатите на „Булколекто“ в Пловдивския панаир
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
24 Май 2012, 08:48:31 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  
Автор Тема: Гафове на производители  (Прочетена 2610 пъти)
Vlado
КЖМ - България
Сделки: (2)
Hero Member
Публикации: 3685

HO | IV, V, VI | БДЖ София

Профил WWW
« -: 18 Февруари 2008, 23:11:49 »

Днес докато се кефех на БДЖ вагоните си, открих един гаф на производителя и реших да го споделя с вас. Така тази тема спокойно може да бъде продължена и с други издънки на различните фирми за модели на подвижен и неподвижен състав, каквито, не се съмнявам, има не един или два.
И така чета надписите по вагоните и по едно време гледам... вместо да пише "Места от 11 до 58", е написано "Места то 11 до 58". Огледах всички вагони. Грешката я има навсякъде. Много забавно!
Активен
Сaprycorn
КЖМ - България
Сделки: (52)
Hero Member
Публикации: 1470

НО DRG II епоха София

Профил
« Отговор #1 -: 19 Февруари 2008, 02:38:01 »

На BR44 ( Roco) по принцип 2ра колоос е ведуШта за вътреШният цилиндър, затова противовеса й е обърнат под ъгъл, разли4ен от другите и се разпознава веднага. Но в някои каталози са снимали модели, с монтирана въпросната колоос 4та по ред. Не стига 4е не са догледали при сглобяването, но този "сгафен" модел е в каталога на Roco
Активен
toniemi
КЖМ - България
Сделки: (18)
Hero Member
Публикации: 2832

HO,Z Само БДЖ !!!! София

Профил WWW
« Отговор #2 -: 23 Февруари 2008, 21:23:29 »

Няма истинска машина с такъв номер и пантографи голяма усмивка
« Последна редакция: 23 Февруари 2008, 21:25:10 от toniemi » Активен
Der Hetzer
Сделки: (56)
Hero Member
Публикации: 1240

Гласът на Справедливостта

Профил
« Отговор #3 -: 22 Май 2008, 11:54:35 »

Един неизвестно до колко "успешен" опит на ГеДеРманците за щурмова офанзива на холандския пазар ...Таквизи вагони в Холандско нивга не е имало, даже са се постарали (в Юниор изпълнение) да им сложат метални търкалета, а като им пущиш тока дори светят  :o

Активен
CaLLlo
Сделки: (13)
Hero Member
Публикации: 1982

Dampf Ep. 1 & 2 bis ÜK

Профил
« Отговор #4 -: 22 Май 2008, 13:51:43 »

Аз май съм най-зле:
Мойта BR 80 на PIKO е с 2 оси вместо с 3,
а пък  BR 98 е с 2 оси вместо с 4.
 :-\
Активен
CaLLlo
Hero Member

Dampf Ep. 1 & 2 bis ÜK

Профил
« Отговор #5 -: 22 Май 2008, 14:02:50 »

И още:

Точните измервания установиха, че BR 80 не е в мащаб М 1:87, а в мащаб М 1:81,5

:-\
Активен
pach
Сделки: (22)
Hero Member
Публикации: 7494

TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,

Профил WWW
« Отговор #6 -: 22 Май 2008, 15:39:14 »

Саше ,това не е гаф на производител  намигване , а гаф на купувача! голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка
Никой не те кара да купуваш стартови сетове - тези локомотиви са с две оси , инак и двата имат прозводство с всичките си колооси (или поне БР80)!
 целувка
Активен
Adrian
Сделки: (151)
Hero Member
Публикации: 4515

Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. HO София

Профил WWW
« Отговор #7 -: 22 Май 2008, 15:46:11 »

Според мен баща ми е направил голям гаф , след като ме е произвел толкова рано!
Мо'еше да изчака 20 години  :-\
Активен
XRISTO
Hero Member
Публикации: 2369

НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч

Профил
« Отговор #8 -: 22 Май 2008, 19:42:30 »

Цитат
Саше ,това не е гаф на производител   , а гаф на купувача!   
Никой не те кара да купуваш стартови сетове - тези локомотиви са с две оси , инак и двата имат прозводство с всичките си колооси (или поне БР80)!

Ха! И аз го имам същия!Голям боклук.Най-смотания лок на Пико.Ама нали е със стартов сет...какво да очакваш повече?
Активен
lok45111
Гост
Сделки: (0)
« Отговор #9 -: 26 Май 2008, 21:40:14 »

Пак за сетовете, в момента възстановявам или по - точно превръщам един кош на ШКОДА серия 263 в това, което трябва да е - електровоз. Защото от ПИКО бяха я дегизирали като дизел с кафяв грозен ръбат покрив. А синята боя допълва "картинката". Но пък да кажа не е чак такъв гаф, защото коша е от професионалните модели и като разкарах дизелджийския покрив отдолу си стоят двата крайни покрива на електровоз със всички дупчици по тях. На челата има дупски за кноровите черва и куплите, както и за кабел за ВО. Но гафа на ПИКО е, че такъв дизел с такъв кош НЯМА голяма усмивка
Активен
toniemi
КЖМ - България
Hero Member
Публикации: 2832

HO,Z Само БДЖ !!!! София

Профил WWW
« Отговор #10 -: 26 Май 2008, 21:56:33 »

Пак за сетовете, в момента възстановявам или по - точно превръщам един кош на ШКОДА серия 263 в това, което трябва да е - електровоз. Защото от ПИКО бяха я дегизирали като дизел с кафяв грозен ръбат покрив. А синята боя допълва "картинката". Но пък да кажа не е чак такъв гаф, защото коша е от професионалните модели и като разкарах дизелджийския покрив отдолу си стоят двата крайни покрива на електровоз със всички дупчици по тях. На челата има дупски за кноровите черва и куплите, както и за кабел за ВО. Но гафа на ПИКО е, че такъв дизел с такъв кош НЯМА голяма усмивка
Това са джуниорски комплекти,там производителя не се съобразява с точност на модела.Пример за това са и останалите стартсетове с измислени и несъществуващи парни локомотивчета.В ТТ има и едно електровозче,синьо,двуосно с кръгли прозорчета,много прилича на нашият 46та.То също е измишльотина.Общо взето,това е при стартсетовете,там има и двуосни дизелчета с ластици и какви ли не изгъзици.Тези неща не зная да ли да ги причислим към гафовете!?По скоро за гафове трябва да приемаме,случайте при които се представя точен модел,но има някаква грешка.
Активен
Maktub
Сделки: (1)
Hero Member
Публикации: 660

N - IV, V; София

Профил
« Отговор #11 -: 26 Май 2008, 23:39:39 »

Ето един гаф – поне според мен – на "Лима": хладилно вагонче, на което едната страна носи логото на "Виви-кола", а другата – на "Оранжина". Имам пак на "Лима" както вагон "Оранжина", така и вагон "Виви-кола", които и от двете страни си носят логото само на едната марка.
Активен
Der Hetzer
Hero Member

Профил
« Отговор #12 -: 26 Май 2008, 23:48:07 »

Ето един гаф – поне според мен – на "Лима": хладилно вагонче, на което едната страна носи логото на "Виви-кола", а другата – на "Оранжина". Имам пак на "Лима" както вагон "Оранжина", така и вагон "Виви-кола", които и от двете страни си носят логото само на едната марка.

Това си го пази на всяка цена! Все едно да притежаваш от онези пощенски марки дето самолета им е с главата надолу. Яко!
Активен
CaLLlo
Hero Member

Dampf Ep. 1 & 2 bis ÜK

Профил
« Отговор #13 -: 03 Юни 2008, 11:19:57 »

едната страна носи логото на "Виви-кола", а другата – на "Оранжина"

Това се казва гаф, ГОЛЯМ ГАФ ... голяма усмивка ...

Но br118 е прав, гафът прави бройката уникат, както са уникат монетите от 10 ст, на които и двете страни са с "ези"!
Активен
Der Hetzer
Hero Member

Профил
« Отговор #14 -: 03 Юни 2008, 15:35:45 »

едната страна носи логото на "Виви-кола", а другата – на "Оранжина"

Това се казва гаф, ГОЛЯМ ГАФ ... голяма усмивка ...

Но br118 е прав, гафът прави бройката уникат, както са уникат монетите от 10 ст, на които и двете страни са с "ези"!

ех, ако можеше от някъде да ми изпаднат сгафени банкноти от 1 долар, на които пише 100 ... намигване
Активен
Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  

Отиди на: