Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Гафове на производители
toniemi:
--- Цитат на: lok45111 link=topic=259.msg6035#msg6035 date=1211827214 ---Пак за сетовете, в момента възстановявам или по - точно превръщам един кош на ШКОДА серия 263 в това, което трябва да е - електровоз. Защото от ПИКО бяха я дегизирали като дизел с кафяв грозен ръбат покрив. А синята боя допълва "картинката". Но пък да кажа не е чак такъв гаф, защото коша е от професионалните модели и като разкарах дизелджийския покрив отдолу си стоят двата крайни покрива на електровоз със всички дупчици по тях. На челата има дупски за кноровите черва и куплите, както и за кабел за ВО. Но гафа на ПИКО е, че такъв дизел с такъв кош НЯМА ;D
--- Край на цитат ---
Това са джуниорски комплекти,там производителя не се съобразява с точност на модела.Пример за това са и останалите стартсетове с измислени и несъществуващи парни локомотивчета.В ТТ има и едно електровозче,синьо,двуосно с кръгли прозорчета,много прилича на нашият 46та.То също е измишльотина.Общо взето,това е при стартсетовете,там има и двуосни дизелчета с ластици и какви ли не изгъзици.Тези неща не зная да ли да ги причислим към гафовете!?По скоро за гафове трябва да приемаме,случайте при които се представя точен модел,но има някаква грешка.
Maktub:
Ето един гаф – поне според мен – на "Лима": хладилно вагонче, на което едната страна носи логото на "Виви-кола", а другата – на "Оранжина". Имам пак на "Лима" както вагон "Оранжина", така и вагон "Виви-кола", които и от двете страни си носят логото само на едната марка.
Der Hetzer:
--- Цитат на: Maktub link=topic=259.msg6046#msg6046 date=1211834379 ---Ето един гаф – поне според мен – на "Лима": хладилно вагонче, на което едната страна носи логото на "Виви-кола", а другата – на "Оранжина". Имам пак на "Лима" както вагон "Оранжина", така и вагон "Виви-кола", които и от двете страни си носят логото само на едната марка.
--- Край на цитат ---
Това си го пази на всяка цена! Все едно да притежаваш от онези пощенски марки дето самолета им е с главата надолу. 8)
CaLLlo:
--- Цитат на: Maktub link=topic=259.msg6046#msg6046 date=1211834379 ---едната страна носи логото на "Виви-кола", а другата – на "Оранжина"
--- Край на цитат ---
Това се казва гаф, ГОЛЯМ ГАФ ... ;D ...
Но br118 е прав, гафът прави бройката уникат, както са уникат монетите от 10 ст, на които и двете страни са с "ези"!
Der Hetzer:
--- Цитат на: CALLlO link=topic=259.msg6516#msg6516 date=1212481197 ---
--- Цитат на: Maktub link=topic=259.msg6046#msg6046 date=1211834379 ---едната страна носи логото на "Виви-кола", а другата – на "Оранжина"
--- Край на цитат ---
Това се казва гаф, ГОЛЯМ ГАФ ... ;D ...
Но br118 е прав, гафът прави бройката уникат, както са уникат монетите от 10 ст, на които и двете страни са с "ези"!
--- Край на цитат ---
ех, ако можеше от някъде да ми изпаднат сгафени банкноти от 1 долар, на които пише 100 ... ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия