Автор Тема: Национална среща на железопътните моделисти 2010  (Прочетена 109187 пъти)

eurostar

• Trade Count: (10)
  • Hero Member
  • Публикации: 816
  • Рейтинг: 84
  • N-scale, Era V+
    • Rexx Design Studio
Re:Национална среща на железопътните моделисти
« Отговор #135 -: 29 Октомври 2010, 14:19:09 »
С всички, с които говорих след срещата в Търново, твърдят че са останали много доволни. Аз също. Може би е малко рано да се мисли за втората среща догодина, но вчера излезе предложение да се дискутира и утвърди поне населеното място чрез пул или дискусия. Мястото трябва да е малко китно курортче в средата на България, в което да има и исторически или културни забележителности, парк и минерална вода с бани или санаториуми. По принцип основната цел е да се говори за влакове, но все пак трябва да има и странични занимания, за тези, които искат такива. Трябва да има и достатъчна легова база и удобен път от всички краища на България и/или Балканите.

Двете такива селища са Хисар и Старозагорски минерални бани. Те притежават всичко необходимо за провеждане на такива семинари. Интересното е, че ако прекарате прави линии между Белград и Истанбул, и между Атина и Букурещ, те се пресичат в Старозагорските бани - един убедителен аргумент за Балканска среща.

Моля, помислете и дайте мнение.

Жоро

• Trade Count: (67)
  • Hero Member
  • Публикации: 1653
  • Рейтинг: 143
  • HO DR IV епоха София
    • Хоби свят
« Отговор #136 -: 29 Октомври 2010, 14:38:17 »
И аз съм от тия, дето останаха много доволни. Два дни само за влакове се говореше и откъсването от ежедневните проблеми беше тотално, поне за мен.
Сега, съгласен съм, че следващата среща пак трябва да е на удобно за всички място. НО! И двете места, които предлагаш Жорж са курортни, балнеолечебни центрове и там целогодишно цените са режещи до кръста. Това що касае нощувките и храната. По-добре, ако ще е на друго място - в Стара Загора. Но на мен лично по би ми харесало, ако и следващата среща е вТърново. Ще се превърне в традиция :yes:
Освен това не знам на теб дали ти останало време да се разхождаш по забележителности, но на мен не ми беше до това. Компанията на толкова хобисти беше за предпочитане от една обиколка. Дето се вика, Търново няма да избяга, винаги може да се разходи човек до там.
Ако ще се гласува, аз съм за старопрестолния град!

misho_tabakoff

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #137 -: 29 Октомври 2010, 14:48:31 »
Цитат на: Жоро link=topic=2596.msg47924#msg47924 date=1288352297
Ако ще се гласува, аз съм за старопрестолния град!
:good:

eurostar

• Hero Member
  • N-scale, Era V+
    • Rexx Design Studio
« Отговор #138 -: 29 Октомври 2010, 14:51:38 »
Принципно Смайл може да уреди хубав хотел с добри цени навсякъде, но ако той не може, аз ще го уредя. Ония ден се върнах от Хисар и спах в много добър хотел за 20 лева с тв, хладилник и климатик. Предполагам, че като става дума за 100 човека, цената ще е друга. А пък и клубът пак ще поеме някакви проценти, предполагам.

Ще проверя и в самия град Стара Загора, но мисля, че там ще е по-скъпо от курорта.
« Последна редакция: 29 Октомври 2010, 14:58:42 от eurostar »

misho_tabakoff

• Гост
« Отговор #139 -: 29 Октомври 2010, 14:58:39 »
Аз в Априлци мога да уредя приятен хотел - Марагидик. Който иска - бърза екскурзия до Троянския манастир.

eurostar

• Hero Member
  • N-scale, Era V+
    • Rexx Design Studio
« Отговор #140 -: 29 Октомври 2010, 15:01:12 »
Априлци ми харесва много, въпреки че там видях за първи път пепелянка извън зоологическата градина. Това, което обаче не взимаш под внимание е, че има хора, които пътуват с влак. А град Априлци е доста навътре в планината.
« Последна редакция: 29 Октомври 2010, 15:16:53 от eurostar »

misho_tabakoff

• Гост
« Отговор #141 -: 29 Октомври 2010, 15:20:37 »
  :angry:Това ми убягна ...

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #142 -: 29 Октомври 2010, 15:29:13 »
И аз мисля, че Велико Търново е най-подходящото място за такива срещи - удобен пътен и железопътен транспорт, централно място в страната. Но каквото решим всички заедно! :)

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6728
  • Рейтинг: 1096
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
« Отговор #143 -: 29 Октомври 2010, 15:48:06 »

Традицията е хубаво нещо - до колкото разбирам всичко е било на 6 ! - така че следващият път пак там ще е и по-лесно за организиране .
Съжалявам ,че не можах да дойда . Но и да добавя ,че ще е хубаво не само от София да се носят модули - подсекциите също - поне по един модул от Пловдив , Варна , Бургас , Русе , Ст.Загора , Сливен - за да има смисъл Национална !

nilfe

• Trade Count: (75)
  • Hero Member
  • Публикации: 955
  • Рейтинг: 15
  • H0 Епоха 1, 2, K.P.E.V. DRG - ВАРНА
« Отговор #144 -: 29 Октомври 2010, 16:06:37 »
Аз съм за Велико Търново или Габрово. По средата на пътя е и ще е най-добре за всички. Хотелчето беше много хубаво, макар че, жените и децата поскучаха малко. Другото възможно място е от другата страна на Балкана в Казанлък, но мисля, че горните две дестинации са по-приемливи. Габрово не е лошо място, евтино и красиво, пък наблизо са Трявна, Боженци, връх Шипка, за тези които не си говорят за влакове. Но където и да е трябва да има атмосфера.  :yes:

TANO

• Hero Member
  • Публикации: 796
  • Рейтинг: 601
« Отговор #145 -: 29 Октомври 2010, 16:10:05 »

Цитат на: Adrian link=topic=2596.msg47933#msg47933 date=1288356486

ще е хубаво не само от София да се носят модули - подсекциите също - поне по един модул от Пловдив , Варна , Бургас , Русе , Ст.Загора , Сливен - за да има смисъл Национална !
А така - тия от Троян да донесат сливов модул, тия от Смядово - луканков, бургазлийте - цаца и т.н. Жалко, че в Самоков няма железница - щото ще ни трябва и картофен модул. Само дано следващия път и аз да мога да дойда!

Жоро

• Hero Member
  • HO DR IV епоха София
    • Хоби свят
« Отговор #146 -: 29 Октомври 2010, 16:14:33 »
Ха, за малко да пропусна "най-важното". Кухнята в хотела беше убиец. Пръстите да си изяде човек :nyam:

misho_tabakoff

• Гост
« Отговор #147 -: 29 Октомври 2010, 17:04:43 »
Цитат на: TANO link=topic=2596.msg47937#msg47937 date=1288357805
А така - тия от Троян да донесат сливов модул, тия от Смядово - луканков, бургазлийте - цаца и т.н. Жалко, че в Самоков няма железница - щото ще ни трябва и картофен модул. Само дано следващия път и аз да мога да дойда!
Шо напра'и бре, 'танасе .... Софиянци да вземат по един кестенов мехлем против ревматизъм, а тия от Петърч да донесат по един зелев сок.... да спори работата.

Жоро

• Hero Member
  • HO DR IV епоха София
    • Хоби свят
« Отговор #148 -: 29 Октомври 2010, 17:12:00 »
Цитат на: misho_tabakoff link=topic=2596.msg47939#msg47939 date=1288361083
Цитат на: TANO link=topic=2596.msg47937#msg47937 date=1288357805
Шо напра'и бре, 'танасе .... Софиянци да вземат по един кестенов мехлем против ревматизъм, а тия от Петърч да донесат по един зелев сок.... да спори работата.

БРАТЯ!!! Спрете се, тука има гладни, ний не сме вечеряли още.
Абе момчета ний прАсе ли ще колим :girl_prepare_fish: или влакове ще караме :locomotive: :locomotive: :locomotive:

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6728
  • Рейтинг: 1096
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
« Отговор #149 -: 29 Октомври 2010, 17:22:15 »

ми то за ядене май става дума ...никой не казва например какъв ще е следващият БДЖ модел от АКМЕто и дали до следващата среща ще е готов