Хайде и аз да се запиша...тука!
Конференцията беше страхотна!!!! Добре че си взех отпуск, та след нея имах достатъчно време да дойда на себе си...то такава радост и щастие рядко се случва в такива количества!!!
Лично аз тия три денонощия ми минаха някак си като...на сън!!! Невероятно усещане, сред всички приятели, любими влакове, страхотни разговори!!! Още се чувствам пиян и опиянен, дори само вече като го вадя спомена чрез снимките и клиповете!!!
Перфектно бе всичко -
хобито и веселието за винаги станаха неразделни приятели , под маса, над маса, прави и седнали -
всички бяхме едно голямо семейство.
Дори се учудвам, че някой говори (все още) за влошени отношения и т.н.
Според мен такива никога не е имало сред истинските хобисти и тази първа конференция го доказа. Беше като в годините на социализма - за такава посещаемост (но тук насила никой не е докаран) и такава масова раздумка, партийните функционери и преди, и сега могат само да сънуват и мечтаят.
Още един път доказахме, че истинските ценности в този суров свят са именно хобито и приятелите!!!
Поздравления за организацията и всички приятели присъствали на това знаменателно събитие!!!
Колкото до "мястото и датата на срещата" - те вече са "известни".
Нека да не се бъркаме в организацията, което никак не е лесна и за всеки...
По неофициални сведения (много е важно освен да подзнаваш IBAN-ът,

да знаеш и текущите въпроси в Клуба ни

),
Вече почти на 100 % е потвърдено.
Догодина пак във В.Търново и пак (горе/долу) по същото време.Да оставим организацията, но има два/три "убийствени" аргумента.
Мястото е прекрасно със всички "екстри"!- Близо до град, в центъра на Родината ни.
- улеснени транспортни връзки (включително и въздушни

- за 300 лв, вертолета ще кацне на паркинга...)
- достатъчно културни забележителности в района.
- известно е вече не само на нас, но и на някой медии.
- времето винаги по това време е ТАКОВА - прекрасна златна есен (който иска нека си направи справка за началото на третата част от октомври - за последните десет години , времето е точно такова - слънчево и приятно есенно)
- така се създава традиция (защо само да има "дни на панаира" и т.н.)
- хотелската и ресторантьорска база са на добро (вече познато) ниво при това на нормални цени.(по всяко време на годината впрочем)
- и не на последно място ....почти 100 % от присъствалите на събитието са доволни от мястото.
Та така...тоест неофициално...гответе се за догодина по същото време и на същото място да имаме същите (вярвайте ми) емоции, по време на Втората Национална Конференция по Железопътен Моделизъм в България.
За другите мероприята - си е друга приказка.

Председателя в интервюто за Хоби ТV ни е записал като организатори на Балканска Среща по Железопътен Моделизъм за следващите ...шест месеца.
Впрочем двуминутният репортаж от новините по ХобиТV излъчен в събота е надлежно записан...но проявете още малко търпение и ще го пуснем по някакъв начин тук - хората дори в тези две минути си личи, че са професионалисти и макар незапознати с нашето хоби, са се справили блестящо.
Надявам се и документалния филм да види бял свят - все пак са именно "нашата" - придпочитана хоби телевизия!!!