Айде малко да поизтупаме прахоляка. Този път ще се ходи

Пропуснах Мюнхен, Нюрнберг, Карлсруе и Дортмунд поради липса на мангизи, но вече няма мърдане..Очаква ме Modellbau Messe Wien от 26-ти до 30-ти октомври тази година. Вече взех билетите за самолет. В тази връзка информациятя, че подобни търговски изложения, панаири и т.н. са само за "търговци", "поканени от фирмите" и прочие "богоизбрани" в крайна сметка се оказа, че е абсолютно невярна, чесане на клавиатури и нямаща абсолютно нищо общо с действителността. Конкретно за Виена освен, че е най-благоприятно разположен във времето, се оказа, че превъзхожда Нюрнберг например по няколко признака:
1. Може директно да се пазари, а не само да се зяпа и да се събират листовки.
2. Конкретно е моделистко изложение, а не панаир на играчките, тоест на детската градина.
3. Има демонстрации на живо, дори възможност самите посетители да карат влакове и други модели на самолети, хеликоптери и т.н.
4. Участват всички фирми, свързани с нашето хоби, като съвсем не щандът на Мерклин заема половината изложение, а другите всичко останало.
5. За първи път ще бъдат показани новости за 2012-та.
6. От няколко източника се разбра, че това е едно от най-добрите изложения. Превъзхождат го единствено тези в Мюнхен, Фридрихсхафен, Дортмунд и Кьолн, като това последното е само за влакове, не за друг моделизъм, като от мострено изложение вече е трансформирано в такова и за директни продажби към крайните клиенти. Ако е рекъл Господ, през 2012 мисля да съм в Кьолн.
Сега остава само събирането на мангизи. Като се върна, ще споделя впечатленията си, дано положителните очаквания се оправдаят.