То специално за този локомотив струва ми се е ясно с какви цветове са били - в албума на Д.Деянов е написано няколко изречения. Поне аз от там знам, че швейцарските са били черни, или по точно котела е бил матово черен, защото за по-голяма красота не е бил боядисван, а тъмно оксидиран(стоманено черно).Едва по-късно, вече в България през годините (предполагам след първите ремонти) са били боядисани.
Колкото до "Баба Меца" или БДЖ-46 серия (парна!) имам цветна снимка където наистина е синя с отенъци към зелено. Но пак няма гаранции, дали не е от качеството на снимката, тъй като е поизбеляла и останалите цветове на нея стоят малко неестествено. Все си мисля, че е крайно време да се направи някакъв албум с всичко по въпроса (само снимков материал) щото само в България няма още такъв.
Аз имам автентична черно бяла снимка на "Баба Меца" , направена на 1 септември 1939 година на гара Сараньово която съм готов да предоставя на изразилият желание да уреди (и заплати

) анализа с технологиите на криминалистиката. Правено е за български самолети, защо да не се направи и за локомотиви!?
Обаче е доста трудно, да не говорим, че самият процес на обработка (компютърно е всичко) се оказва доста трудоемък...При това бяха ползвани изключителни "връзки" в системата на МВР. Но принципно не е невъзможно.
Може би трябва да се потърсят и външни подобни (извън България) начини за такъв анализ. Жалко че на конференцията няма да присъстват (както се очакваше де) някой хора които държат в себе си оскъдните исторически данни по въпроса....