Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Български локомотив серия 01. от FULGUREX

<< < (21/28) > >>

Gervasii:

--- Цитат на: BDZ link=topic=2646.msg46574#msg46574 date=1285793369 ---Видях, че има няколко желаещи само за третия (музеен) вариант. Според мен, ще е добре, ако в България успее да остане поне един от всеки вариант, за да не ги гледаме другите само от снимки копирани от някой швейцарски форум. Всеки купувач си решава сам за себе си естествено - просто една идея.

--- Край на цитат ---
ето значи имаме още един, който ще си вземе локомотив. а каква е разликата между това да гледаш в швейцарски или български форум снимки? радостта е еднаква.

lubomir:

--- Цитат на: BDZ link=topic=2646.msg46574#msg46574 date=1285793369 ---Видях, че има няколко желаещи само за третия (музеен) вариант. Според мен, ще е добре, ако в България успее да остане поне един от всеки вариант, за да не ги гледаме другите само от снимки копирани от някой швейцарски форум. Всеки купувач си решава сам за себе си естествено - просто една идея.

--- Край на цитат ---
Не се притеснявай! За този с царския герб от 1935 има поне един мераклия, така че ще можеш да видиш машинката и на живо вероятно ;D! Поне ще се изясни най-после с какви цветове са били машините при пристигането им.

pach:
То специално за този локомотив струва ми се е ясно с какви цветове са били - в албума на Д.Деянов е написано няколко изречения. Поне аз от там знам, че швейцарските са били черни, или по точно котела е бил матово черен, защото за по-голяма красота не е бил боядисван, а тъмно оксидиран(стоманено черно).Едва по-късно, вече в България през годините (предполагам след първите ремонти) са били боядисани.
Колкото до "Баба Меца" или БДЖ-46 серия (парна!) имам цветна снимка където наистина е синя с отенъци към зелено. Но пак няма гаранции, дали не е от качеството на снимката, тъй като е поизбеляла и останалите цветове на нея стоят малко неестествено. Все си мисля, че е крайно време да се направи някакъв албум с всичко по въпроса (само снимков материал) щото само в България няма още такъв.
Аз имам автентична черно бяла снимка на "Баба Меца" , направена на 1 септември 1939 година на гара Сараньово която съм готов да предоставя на изразилият желание да уреди (и заплати :scratch_ones_head:) анализа с технологиите на криминалистиката. Правено е за български самолети, защо да не се направи и за локомотиви!?
 Обаче е доста трудно, да не говорим, че самият процес на обработка (компютърно е всичко) се оказва доста трудоемък...При това бяха ползвани изключителни "връзки" в системата на МВР. Но принципно не е невъзможно.
Може би трябва да се потърсят и външни подобни (извън България) начини за такъв анализ. Жалко че на конференцията няма да присъстват (както се очакваше де) някой хора които държат в себе си оскъдните исторически данни по въпроса....
 ;D

BDZ:

--- Цитат на: Gervasii link=topic=2646.msg46576#msg46576 date=1285818311 ---ето значи имаме още един, който ще си вземе локомотив.

--- Край на цитат ---
Харесва ми оптимизма ти. :)

--- Цитат на: Gervasii link=topic=2646.msg46576#msg46576 date=1285818311 --- а каква е разликата между това да гледаш в швейцарски или български форум снимки? радостта е еднаква.

--- Край на цитат ---
Ще може да се види и на живо. А пък дори и да може да се види само на снимки, в българските форуми ще има сигурно поне сто снимки на модела от почти всеки възможен ъгъл, а в чуждите - не се знае колко и с какво качество.
Аз, като българин, ще съм по-радостен, ако и трите варианта ги има в България.  :give_heart:

Vlado:

--- Край на цитат ---
Идеята е добра, но и цената на лока е добра и по-скоро желаещите да си го закупят ще се водят от собствените си нужди, а не от общите, като ще вземат за себе си точно това, което искат да имат. Компромиси с цени от сорта на четирицифрени суми трудно се правят и това е разбираемо.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия