Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Български локомотив серия 01. от FULGUREX
Vlado:
Почвам да пускам тото... :spiteful:
KRAKOMOBILA:
3000-4000 лв найстина са адски много пари за модел... но все пак серия 01.... Абе бих си го взел. :)
IKAR:
Именно. В Германия и в Швейцария надали има някой, който да даде толкова за локомотив в Н0. Тук е просто абсурд. По-добре да се говори с нашите много добри приятели от A.C.M.E. Ще го направят на доста по-сносна цена. А след още един успех подобно на серия 46, току-виж се навили да ни направят например и серия 04.
Vlado:
Напротив, за швейцарците този локомотив е повод единствено и само за гордост, национална гордост от постигнатото и съм сигурен, че ще бъде изкупен от местни колекционери до бройка!
IKAR:
Имах честта, така да се каже, да обиколя Швейцария от Лихтенщайн, през Цюрих, Люцерн, Берн, Женева, Веве, Монтрьо, та чак до Лозана. Общото ми впечатление е, че хоби-магазините са доста кът, ако не ги знаеш предварително къде са, за разлика от Германия или Австрия. Не можах да разбера защо. За сравнение във Виена, пътувайки с трамвая по Рингщрасе, без особено да се заглеждам "нацелих" поне 15 магазина. Гледам също, че фирмата работи и с Бемо. От тях поне имам преки впечатления. Но догодина, като ида в Германия и видя въпросните модели на живо, ще мога да си съставя мнение за тази фирма. Само със снимки не става. Но с оглед спесификата на нашия пазар, би следвало моделът да се направи от някой по-масов производител, за да има файда. Все пак доходите не са като в Швейцария. Наглостта "като не ви оттърва, събирайте салфетки" не искам да я коментирам.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия